
Ideer om menneskets oprindelse
Fra Det Gamle Testamente til senmoderne videnskab
En del af fagområdet Antropologi
Mere om bogen
Om bogen
Gud skabte verden omkring 4000 fvt. og formede mennesket i sit billede. Det var bibeleksperter enige om indtil oplysningstiden, hvor fund af fossiler, knogler og redskaber gjorde det stadigt mere vanskeligt at fastholde det kristne verdensbillede. Men det var først i midten af 1800-tallet, at videnskaben satte Gud helt udenfor og gjorde aben til menneskets forfader.
I Ideer om menneskets oprindelse diskuterer Ole Høiris, docent emeritus ved Afdeling for Antropologi, Aarhus Universitet, de religiøse og videnskabelige fortællinger, der har givet det at være menneske mening. Siden tidernes morgen har vi spurgt til vores begyndelse og udvikling, og verdens mange religioner har givet forskellige svar, ligesom videnskaberne de seneste ca. 150 år har budt ind med nye sandheder. Men alle svarene spiller til enhver tid tæt sammen med samfundets herskende verdensbillede, og også videnskaben har skabt - og skaber - myter.
Indholdsfortegnelse
Pressen skrev
Mikael Rothstein, Politiken
"'Ideer om menneskets oprindelse' er skrevet med fagmandens begejstring og imponerende indsigt...".
Allan Poulsen, Religion
"Det er et værk, som maner til stor ydmyghed, når det gælder, hvad videnskaben
egentlig kan sige om menneskets oprindelse."
Presserum
I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.
Forlaget skriver:
8 april 2021
Gratis livestream om Flåden
Aarhus Universitetsforlag tilbyder gratis zoom-arrangementer, hvor du kan blive klogere på danmarkshistoriens vigtigste begiv…
29 marts 2021
Tæt på Tænkepauser - Lykke
Onsdag den 7. april kl. 17.00 kan du deltage i et gratis webinar, hvor du kan blive klogere på Tænkepausen Lykke. Mød lykke…
9 marts 2021
Tæt på Tænkepauser - Lobbyisme
Mandag den 15. marts kl. 20.00 kan du deltage i et gratis webinar, hvor du kan blive klogere på marts måneds Tænkepause Lo…