Aarhus Universitetsforlag
Cover

Byen som etnografisk living lab

Oversvømmelser og klimatilpasning i Vejle

En del af serien Antropologiske studier (9) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

168 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 845 3

Af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Det buldrer fra skyerne, og et voldsomt skybrud er på vej ind over Vejle. På et kommunalt kontor samles tre højvandsvagter i en indsats for at beskytte byen mod oversvømmelse. Ude i byen kæmper byens borgere for at afværge, at vandet trænger ind i deres kældre og hjem.

Byen som etnografisk living lab formidler resultaterne af et antropologisk forsknings- og samarbejdsprojekt, hvor borgere deler oversvømmelseserfaringer med kommunale embedsfolk, hvis arbejde det er at klimatilpasse byen og beskytte den mod oversvømmelser. For alle parter er tillid, partnerskab og anerkendelse afgørende forhold, men når oversvømmelsen rammer, udfordres disse relationer.

Bogen præsenterer også det etnografiske living lab som metode og viser, hvordan eksperimenterende inddragelse og empatisk indlevelse kan inspirere til nye samarbejder og løsninger.

Sanne Lind Hansen

Sanne

Cand.mag. i etnografi og klassisk arkæologi og tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Sanne arbejder primært med antropologi, arkæologi og tidlig historie. Hun har desuden særligt ansvar for kommissionsaftaler - og en fortid på Antiksamlingen ved Nationalmuseet.

Sanne Lind Hansen

Redaktør

Telefon: + 45 53 55 07 59

slh@unipress.au.dk

Tilføjet til kurven

Gå til kassen