Byen som etnografisk living lab
Oversvømmelser og klimatilpasning i Vejle
En del af serien Antropologiske studier (9) , og fagområdet Antropologi
Mere om bogen
Om bogen
Det buldrer fra skyerne, og et voldsomt skybrud er på vej ind over Vejle. På et kommunalt kontor samles tre højvandsvagter i en indsats for at beskytte byen mod oversvømmelse. Ude i byen kæmper byens borgere for at afværge, at vandet trænger ind i deres kældre og hjem.
Byen som etnografisk living lab formidler resultaterne af et antropologisk forsknings- og samarbejdsprojekt, hvor borgere deler oversvømmelseserfaringer med kommunale embedsfolk, hvis arbejde det er at klimatilpasse byen og beskytte den mod oversvømmelser. For alle parter er tillid, partnerskab og anerkendelse afgørende forhold, men når oversvømmelsen rammer, udfordres disse relationer.
Bogen præsenterer også det etnografiske living lab som metode og viser, hvordan eksperimenterende inddragelse og empatisk indlevelse kan inspirere til nye samarbejder og løsninger.
Indholdsfortegnelse
Læseprøve
Sanne Lind Hansen
Cand.mag. i etnografi og klassisk arkæologi og tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Sanne arbejder primært med antropologi, arkæologi og tidlig historie. Hun har desuden særligt ansvar for kommissionsaftaler - og en fortid på Antiksamlingen ved Nationalmuseet.
Forlaget skriver:
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
5 september 2024
Historien lever i Den Gamle By 5. og 6. oktober
HISTORIEN LEVER 2024 Mød Aarhus Universitetsforlag på den historiske bogfestival HISTOREN LEVER i Den Gamle By den 5. og 6.…
4 september 2024
Efterårets første Bogtorsdag d. 12. september
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nye udgivelser til sæsonens…