Aarhus Universitetsforlag
Cover

I affekt

Studier i senmoderne politik og kultur

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

184 sider
ISBN 978 87 7219 485 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Populistiske strømninger vinder frem både til højre og venstre for midten. Vi råber ad hinanden i debatfora på internettet som aldrig før. Og vi bliver identitetspolitisk sårede, hvis nogen truer vores selvopfattelse med holdninger, vi ikke kan holde ud.

I affekt giver en kritisk karakteristik af fremtrædende træk ved samtidens politik og kultur med udgangspunkt i affektbegrebet. Hvad sker der med vores måde at forstå, debattere og tage demokratiske beslutninger på, hvis dannelse og rationalitet fortrænges af følelser? På et kritisk-teoretisk grundlag går forfatteren i rette med den fremherskende, vitalistiske brug af affektbegrebet og foreslår i stedet en alternativ forståelse af de fænomener og processer i samtiden, som begrebet italesætter.

Bogen giver således et teoretisk-analytisk bud på en rammeforståelse af affekters rolle i det senmoderne samfunds almene sociale praksis, i politisk praksis og i æstetisk praksis.

Hør Henrik Kaare Nielsen fortælle om I affekt i forlagets podcastserie Fagbøger, der giver genlyd.

Podcasten er produceret af Videnslyd for Aarhus Universitetsforlag.

Pressen skrev

Svend Brinkmann, Politiken
⭐⭐⭐⭐
”Kulturteoretikeren Henrik Kaare Nielsen leverer et højst velkomment forsvar for oplysning og fornuft over for det hav af følelser og æstetik, der i dag gennemsyrer det offentlige rum. (...) Nielsen er kulturteoretiker og professor på Aarhus Universitet og har et spændende forfatterskab bag sig, der især kredser om æstetik og politik. Det er derfor oplagt, at han byder ind med sit perspektiv på det affektive i en tid, hvor politik er ladet med følelser. (...) anbefales for sin teoretiske dybde.”

Steen Nepper Larsen, Information
”Et højaktuelt, teoretisk afklarende og fortættet lille værk, der i den grad forsøger at tyde og forstå samtiden og bringe tidsånden på begreb. (...) Henrik Kaare Nielsen [er] en sublimeringens mestertænker.”

Erik Exe Christoffersen, Peripeti
I Affekt er først og fremmest en teoretisk begrebslig fremstilling og den bidrager til en række interessante diskussioner og afklaringer i forhold til det store marked af affektteori. Det er et godt sted at begynde videre studier.”

Birger Steen Nielsen, Social Kritik
"Bogen viser overbevisende, hvordan det politiske liv spaltes i "på den ene side selvstændiggjort teknokratisk regulering, som offentligheden har meget begrænset indsigt i endsige indflydelse på; og på den anden side symbolpolitisk underholdning, der tjener til at udstyre politikerne med et tiltalende, menneskeligt ansigt og ad den vej fastholde borgerne i tilliden til, at deres interesser repræsenteres forsvarligt, og at demokratiet fungerer" (s. 112)."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen