Aarhus Universitetsforlag
Cover

Holberg. Et udvalg

En del af serien Holberg. Ludvig Holbergs hovedværker 1-22 (23) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

702 sider
Hardback
ISBN 978 87 7184 511 2

Redigeret af
, , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Ludvig Holberg (1684-1754) var digter, dramatiker, historiker og filosof. En klart tænkende og talende rationalist, og en mand med en mission om at ruske op i indgroede vaneforestillinger til fordel for sund fornuft og selvstændig stillingtagen. Men det seriøse projekt er konstant båret af en boblende humor. Holberg havde et klart blik for det komiske i den verden han beskrev. 

Det er komedierne man kender i dag. Men det er synd, for Holbergs umådeligt store forfatterskab spænder vidt: skønlitteratur og faglitteratur, poesi og prosa, lærdom og morskab, på dansk og på latin. Og selv blandt komedierne er der mange glemte skatte. 

Holberg · Et udvalg præsenterer en lang række højdepunkter fra den store holbergudgave Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22, der nåede sin afslutning i efteråret. I udvalget er der lagt vægt på at give et alsidigt indblik i Holbergs tankeverden og hans litterære spændvidde. Her er uddrag af alt fra kendte klassikere som Jeppe på Bjerget og Erasmus Montanus over øjenåbnere som Zille Hansdatters forsvarsskrift for kvindekønnet til upåagtede guldkorn som de latinske epigrammer.

Anette Stoffersen

Anette

Cand.mag. i historie og kunsthistorie. Med mere end 30 års erfaring som forlagsredaktør inden for især historie, kunst, kultur og rejser er Anette en alsidig redaktør, der bl.a. har stået for storværkerne Dansk skolehistorie 1-5 og Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22.

Anette Stoffersen

Projektredaktør

Telefon: +45 27 15 97 75

as@unipress.au.dk

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen