Aarhus Universitetsforlag
Cover

Hinduisme i Danmark og i verden

En del af fagområderne , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

316 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 731 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Tusindvis af mennesker strømmer til Brøndby Hallen, hver gang Amma eller ”Moder” er på besøg. De kommer for at få et helende kram af den verdenskendte indiske guru og lade sig inspirere af hendes særlige form for hinduisme, som ikke er den samme, som fx de srilankansk-tamilske hinduer udøver i Abirami-templet lidt uden for Herning. Til daglig holdes der puja eller gudstjeneste i ni meget forskellige hindutempler rundtomkring i Danmark, mens yogadyrkere, Hare Krishna-munke, Amma-tilhængere og alle dem, der bare tror på karma, på hver deres måde indoptager dele af den hinduistiske kultur og religiøse tradition.

Hinduisme er i dag fuldt integreret i Danmark. Men religionshistorisk er hinduisme svær at klassificere, og derfor vælges den ofte fra i undervisningen. Det er synd, for hinduisme kan ikke blot udfordre vores forståelse af religion, den udgør også et feltlaboratorium, der kan gøre os klogere på det kulturmøde og de identiteter, traditioner og forandringer, både gamle og unge står overfor i en ”glokal” verden.

Hinduisme i Danmark og i verden har fokus på det nære, men tager afsæt i det fjerne. For at forstå traditionen, og hvordan den forandrer sig over tid og i nye kontekster, retter bogen først blikket mod hinduismens kulturelle og religiøse rødder og dens klassiske tekster og dernæst mod hinduismen i Danmark i dag.

Pressen skrev

Signe Elise Bro, Religion
"Denne bog har været længe undervejs, og man fornemmer også, at forfatteren har haft meget på hjerte. Det er en bog spækket med viden, information, fagbegreber og en sand guldgrube af primærtekster (...)

Opsummerende vil jeg sige, at dette er en god bog og en vigtig bog, og at den som minimum bør stå på enhver fagdepothylde på ethvert gymnasium."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen