Aarhus Universitetsforlag
Cover

Guds huse på landet

963

En del af serien 100 danmarkshistorier (71) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider
Hardback
ISBN 978 87 7597 125 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Strøet ud over bakke og dal, i og uden for landsbyerne, ligger næsten 2.000 danske landsbykirker. De har i århundreder dannet en kølig og kalket ramme om livets store begivenheder. Da Harald Blåtand i 963 havde oplevet et rødglødende mirakel i Jelling og fået sat den store Jellingsten, kom der gang i byggeriet af trækirker. Med tiden blev Guds huse murede kunstværker med tag af bly eller tegl, hvælv, tårn og kimende klokker, der kunne jage det onde bort og lokke sognebørnene til. Vejledt af præstens prædiken kunne de studere farverige kalkmalerier, vinduernes glas, prægtige altertavler og granitudskårne løver på døbefonten. De fleste danskere tager stadig forbi kirken, når tilværelsens overgange skal markeres. Kirkens rolle er langtfra styrtet i perlegrus.

Gå i kirke med middelalderarkæolog Per Kristian Madsen, tidligere direktør for Nationalmuseet.

Thomas Oldrup

IMG 8503

Cand.mag. i historie og retorik. Thomas er ansvarlig for forlagets historieudgivelser og arbejder især med serien 100 danmarkshistorier, der ud over bøgerne omfatter videnspredning gennem en række partnere. Tidligere har han været dansk redaktør for bladet Alt om Historie, lavet radio, holdt foredrag, undervist og skrevet et hav af artikler og en halv snes bøger.

Thomas Oldrup

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Pressen skrev

Knud Meldgaard, Omnibus
❤️❤️❤️❤️❤️❤️
”Bogen ”Guds huse på landet” er ikke bare en bog om vore landsbykirker, det er også et fint, gennemarbejdet stykke Danmarkshistorie, der bør findes i alle danske hjem, der har en bare beskeden interesse for vort land og folk.

Men du kan også anvende bogen ”bare” som det den også er: en beskrivelse og gennemgang af et stykke dansk kultur, der står der ude på landet, ofte ubemærket eller overset: den danske landsbykirke.”

Katrine Lester, bogblogger.dk
"Per Kristian Madsen fortæller engageret om vores landsbykirker og deres udformning i Guds huse på landet. Man fornemmer interessen og fortælleglæden, og kærligheden til historien og de smukke bygninger er smittende."

Lektørudtalelse, DBC
"En lettilgængelig og overskuelig indføring i de mange landsbykirker (...)

Det er en velskrevet udgivelse, som på sine få sider kommer godt omkring sit emne"

Henrik Gade Jensen, Indblik
"Per Kristian Madsen, der er middelalderarkæolog og tidl. direktør for Nationalmuseet, giver et væld af spændende oplysninger."

Kristeligt dagblad
Interview: "Historien om Guds huse er fuld af myter"
12.08.2023

Altinget
Artikel: "Tidligere direktør for Nationalmuseet går i brechen for middelalderkirkerne: "Vi har en pligt til at vedligeholde dem""
23.08.2023

Tilføjet til kurven

Gå til kassen