Aarhus Universitetsforlag
Cover

Grønland

en refleksiv udfordring

En del af fagområderne og


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

368 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7934 376 4

Redigeret af

Med bidrag af
, , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Grønland og grønlænderne har på grund af de ekstreme naturforhold udfordret både den europæiske forskning og den europæiske tilstedeværelse i Grønland. Missionen havde her helt andre arbejdsvilkår end i den øvrige del af verden, og forskningen krævede større ekspeditioner i et land, hvor der ikke bare var langt mellem beboelserne, men også langt mellem de steder, man kunne overleve. Her viste de indfødte rejsemetoder sig de moderne overlegne helt frem til flyvemaskinens indtrængen. I årene omkring det 20. århundredes begyndelse var overlevelse på lange ekspeditioner derfor som skabt til at udvikle nationale helte - hvad Grønland i stor stil gjorde.

Grønland var og er en refleksiv udfordring. I antologien fremhæver en række grønlandsforskere, hvad de betragter som personer, der med deres værker om Grønland, haft den største betydning i og uden for Grønland, og rækken tæller bl.a. Hans Egede, Fridtjof Nansen og Knud Rasmussen.

Pressen skrev

Bente Birk Kristensen, lektørudtalelse

"I denne kompetente antologi præsenterer og analyserer 10 Grønlandsforskere nogle af de personer og deres værker, som forfatterne finder, har haft størst betydning for Grønland og relationerne hertil igennem tiderne."

Hans A. Lynge, Atuagagdliutit

"Samlet set er bogen en god indføring i de grønlandske forhold efter Hans Egede's landing og indtil i dag. Selvom samtlige portrætterede personligheder alle for længst er døde, lever de dog endnu qua deres undersøgelser af forholdene i landet, og det er ikke så lidt. Ganske fortræffelig indledning er skrevet af bogens redaktør Ole Høiris, der kan man fornemme, at Grønland ikke skal ses isoleret, men som en del af verden, hvor teologiske og filosofiske tanker og ideer også har kunnet finde indpas hos kalaallit."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen