Aarhus Universitetsforlag
Cover

Fra fravær til fællesskab

Hvad kan skolen gøre?

En del af fagområdet


Forudbestil : 199,95 kr.

Tak for din interesse i Fra fravær til fællesskab: Hvad kan skolen gøre?. Bogen udkommer 23. september 2021. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Fra fravær til fællesskab: Hvad kan skolen gøre? er klar til bestilling 23. september 2021.


144 sider
ISBN 978 87 7219 163 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Tomme stole i klasseværelser og færre legekammerater i skolegården afslører, at et stigende antal børn udebliver fra de danske skoler. Bag de synlige tegn på børnenes manglende fremmøde gemmer sig ofte mere alvorlige konsekvenser for deres skolegang og fremtid. Derfor er det vigtigt, at skolerne ved, hvad de kan gøre for at nedbringe fraværet.

Fra fravær til fællesskab sætter fokus på de forhold i skolen, som har betydning for, om børn kommer i skolen. Særligt venner, gode relationer til lærerne og ikke mindst motiverende undervisning gør en positiv forskel for deres glæde ved at gå i skole. Gennem tre elevers fortællinger om årsagerne til deres fravær bliver læseren klogere på deres ønsker til skolelivet og på, hvordan skoler og fagprofessionelle kan bringe dem og andre børn tilbage i skolens fællesskab.

Bogen præsenterer både en teoretisk ramme om begrebet skolefravær og nogle praktiske og metodiske greb til, hvordan lærere og pædagoger kan forebygge fraværet, samarbejde med forældrene og hjælpe eleverne. Desuden indeholder bogen en række forslag til, hvordan skolens fagprofessionelle kan styrke elevers tilknytning til skolen og øge deres fremmøde.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen