Aarhus Universitetsforlag
Cover

Elfenbenstårnet

Universiteter mellem forskning og formidling

En del af fagområdet


{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

197 sider
Paperback
ISBN 87 7934 236 1

Redigeret af

Med bidrag af
, , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Elfenbenstårnet - Universiteter mellem forskning og formidling sætter fokus på en ny hverdag på de danske universiteter. Med universitetsloven i 2003 blev formidling og vidensdeling sidestillet med forskning og undervisning.

Antologien samler universiteternes erfaringer med formidling af videnskabelig viden og giver dermed et godt udgangspunkt for en diskussion af, hvad en kvalificeret og reflekteret forskningsformidling er.

Den første del af antologien sætter den politiske og historiske ramme for kravet om formidling og fortæller om mediernes rolle og om forskningsformidling som fag. De resterende kapitler er forskellige beretninger om måder at anskue forskningsformidling på inden for humaniora, naturvidenskab, teologi, sundhedsvidenskab og samfundsvidenskab.

Bogen kan læses som universitetsverdenens bidrag til debatten om forskningsformidling og vil også kunne bruges som lærebog.

Pressen skrev

Jytte Bræmer Lektørudtalelse

"Bogen er bred i sin behandling af emnet og sætter både en politisk og historisk ramme for kravet om formidling. For forskere, journalister og samfundsdebattører generelt."  

Tilføjet til kurven

Gå til kassen