Aarhus Universitetsforlag
Cover

Det står mellem linjerne

Forudsættelser og underforståelser i sproget

En del af serien Nordisk Sprog, Litteratur og Medier (3) , og fagområderne , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

94 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 629 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Min kone forstår mig ikke! Sådan er der sikkert mange ægtefæller m/k der har tænkt igennem tiden. Mange af de tanker vi deler med hinanden, står nemlig ikke på linjerne, men mellem dem. De er usynlige ved første øjekast fordi vi forudsætter eller underforstår dem – og alligevel er de afgørende når vi skal forstå et budskab. 

Det står mellem linjerne undersøger alt det vi lader være usagt, og sætter ord på kraften i vores udeladelser. Med en række virkelige eksempler viser bogen hvordan debattører, politikere og forfattere har større eller mindre held med at omsætte luftige idéer til klar tale. For kommunikation kræver samarbejde. Afsender skal sætte sig i modtagers sted, og modtager skal vise afsender barmhjertighed. Ellers mislykkes kommunikationen, uanset om den består i en Aarhusvittighed, et interview med Mette Frederiksen, en Facebook-sviner eller et digt af Grundtvig. 

Uden omskrivninger introducerer forfatteren til de vigtigste elementer af sprogvidenskaben. Og gør dermed læseren i stand til at gennem - skue halve sandheder og hele løgne, ondartet bullshit og spøgefuld ironi i alt fra vores politiske til private omgang med hinanden.

 

Hør Ole Togeby fortælle om Det står mellem linjerne i forlagets podcastserie Fagbøger, der giver genlyd.

Podcasten er produceret af Videnslyd for Aarhus Universitetsforlag.

Pressen skrev

DBC, lektørudtalelse
"Vores sprog er trods komplikationerne ret primitivt i forhold til, at der er skabt "samarbejde" om at kommunikere med hinanden. Bogen befinder sig i det sprogvidenskabelige felt, men på et tilgængeligt niveau, og der er ikke tale om en grammatisk lærebog. OT skriver godt, frit og underholdende om emnet."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen