Aarhus Universitetsforlag
Cover

Danske taler

En del af serien Nordisk Sprog, Litteratur og Medier (2) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

453 sider ill.
ISBN 978 87 7184 955 4

Redigeret af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I Danmark holder vi taler uafbrudt. Lejlighedstaler og politiske taler. Nytårsaften og 1. januar sidder mange danskere foran fjernsynet og lytter til dronningens og statsministerens nytårstaler. Og i foråret forbereder forældre og unge sig på at hylde hinanden ved konfirmationsfester, mens også 1. maj-taler, grundlovstaler, pris- og takketaler og båltaler til sankthansaften er lige så sikre som amen i kirken og lederens konstante tale til medarbejderne. Vi taler og lytter og spekulerer som gale over, hvad der egentlig bliver sagt og skal siges.

I danske taler skabes, formes og forhandles de værdier, der udgør koordinaterne for vores individuelle og fælles stræben. I talerne formulerer vi forestillinger om lykke, frygt, moral, tro, samfundssind, identitet, medmenneskelighed, skønhed, kultur og det gode liv. Her forankres konkrete beslutninger og politiske tiltag i større fortællinger. I en både højstemt og særlig dansk stil.

Danske taler sætter ord på talekunsten i Danmark og meddeler os klart og tydeligt, hvordan fx statsministeren fortolker vores fælles danske værdier, og hvordan kronprinsesse Mary i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag i 2018 både skoser og hylder humoristisk, som det sig hør og bør.

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (pdf)

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen