Aarhus Universitetsforlag
Cover

Danske taler

En del af serien Nordisk Sprog, Litteratur og Medier (2) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

453 sider ill.
ISBN 978 87 7184 955 4

Redigeret af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I Danmark holder vi taler uafbrudt. Lejlighedstaler og politiske taler. Nytårsaften og 1. januar sidder mange danskere foran fjernsynet og lytter til dronningens og statsministerens nytårstaler. Og i foråret forbereder forældre og unge sig på at hylde hinanden ved konfirmationsfester, mens også 1. maj-taler, grundlovstaler, pris- og takketaler og båltaler til sankthansaften er lige så sikre som amen i kirken og lederens konstante tale til medarbejderne. Vi taler og lytter og spekulerer som gale over, hvad der egentlig bliver sagt og skal siges.

I danske taler skabes, formes og forhandles de værdier, der udgør koordinaterne for vores individuelle og fælles stræben. I talerne formulerer vi forestillinger om lykke, frygt, moral, tro, samfundssind, identitet, medmenneskelighed, skønhed, kultur og det gode liv. Her forankres konkrete beslutninger og politiske tiltag i større fortællinger. I en både højstemt og særlig dansk stil.

Danske taler sætter ord på talekunsten i Danmark og meddeler os klart og tydeligt, hvordan fx statsministeren fortolker vores fælles danske værdier, og hvordan kronprinsesse Mary i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag i 2018 både skoser og hylder humoristisk, som det sig hør og bør.

Pressen skrev


"Boken er utgitt av Aarhus Universitetsforlag. Forlaget styrker med denne utgivelsen ytterligere sitt renommé som et forlag som «er med til at holde en dansk tradition for godt boghåndværk i hævd». (...) Artiklene er skrevet av velunderrettete forskere, fra Mette Bengtsson til Lisa Villadsen. Leseren får økt innsikt i den retoriske ursjangeren – talen som blir fremført av en situasjonsmektig taler overfor et levende og lyttende publikum (...) – og vi lærer en masse om hvordan sjangeren trives i Danmark (og mutatis mutandis også i Norge, og sikkert i Sverige), som et sted for sirkulasjon av samfunnsverdier og for artikulasjon av samfunnskonflikter. (...) En stor og flott antologi med analyser av ekte talekunst på klart og forståelig dansk lover godt for retorikkfagets nordiske fremtid."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (pdf)

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen