Aarhus Universitetsforlag
Cover

Danmarks riges historie 1

En del af serien Holberg. Ludvig Holbergs hovedværker 1-22 (8) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

478 sider
Hardback
ISBN 978 87 7184 185 5

Redigeret af
, , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Efter 7 bind komedier tager storværket Holberg • Ludvig Holbergs hovedværker 1-22 nu fat på faglitteraturen. Holberg følte sig først og fremmest som historiker, og som eksempel præsenterer vi i tre bind et fyldigt uddrag af det absolutte hovedværk, den over 2500 sider lange Danmarks riges historie.

Danmarkshistorien viser Holberg som den store fortæller. Det er faglitteratur, men på samme tid i høj grad fornøjelseslæsning. Et historieværk skulle være en retvisende skildring, men det måtte for alt i verden ikke være kedeligt. ’Pragmatisk historieskrivning’ kaldte man det, og i den genre var Holberg i sit es.

I det første bind, der udkommer nu, skildrer Holberg sin yndlingskonge, Christian 4. Forfatteren er tydeligvis optaget af den aktive konge, der er med overalt, fra stort til småt, fra Trediveårskrigen til farven på prinsernes strømper. Det lange forløb i den politiske historie veksler med velfortalte indskudte episoder: Tycho Brahes liv og brud med Danmark, sølvfund i Norges fjelde, jesuitternes forsøg på at trænge ind i Danmark, for ikke tale om den tragiske beretning om de første "vilde grønlændere" der meget mod deres vilje blev hentet til Danmark – og døde af sorg. Bindet indledes med Holbergs egne overvejelser om hvordan et historisk værk skal skrives.

Indholdsfortegnelse

Betænkning over historier

Christianus 4.

Om principperne for moderniseringen

Holbergs sprog

Rang, stand og tiltaleformer

Mønter, købekraft, mål og vægt

 

Anette Stoffersen

Anette

Cand.mag. i historie og kunsthistorie. Med mere end 30 års erfaring som forlagsredaktør inden for især historie, kunst, kultur og rejser er Anette en alsidig redaktør, der bl.a. har stået for storværkerne Dansk skolehistorie 1-5 og Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22.

Anette Stoffersen

Projektredaktør

Telefon: +45 27 15 97 75

as@unipress.au.dk

Tilføjet til kurven

Gå til kassen