Aarhus Universitetsforlag
Cover

Mere om bogen

Om bogen

2014 er jubilæumsår for to markante begivenheder i Danmarks historie. Tabet af Norge 1814 og slaget ved Dybbøl 1864, hvor Danmark mister Slesvig-Holstein. Danmark går fra stort til småt, og de nye grænser er ikke kun synlige på danmarkskortet. De er med til at ændre danskernes selvbevidsthed. Blikket vendes indad. Forfattere, digtere og kunstnere dyrker det særligt danske for fuld udblæsning, og ideen om ét folk, én nation og ét sprog får næring.

Bogen placerer de to jubilæer i 101 fortællinger om et århundrede, hvor Danmark bliver Danmark. Et århundrede, hvor industrialisering sætter damp under landet, demokratiet ser dagens lys med Grundloven 1849, foreningslivet blomstrer, partier og fagforeninger dannes, højskolen grundlægges, kvinderne råber højt, og Kierkegaard sætter mennesket i centrum.

Nok er blikket vendt mod Danmark i 1800-tallet, men internationale inspirationer strømmer ind over landets grænser og beriger kunst, kultur og åndsliv. Bogen griber fat om Danmarks historie, men med udblik til verden udenfor. For det var i mødet med verden, landet fik genier som H.C. Andersen, H.C. Ørsted og Grundtvig. 

Klassesæt

Ved bestilling af 30 eksemplarer af Danmark bliver Danmark er prisen kr. 2.000,- + moms.

 

Pressen skrev

Anny Skov Madsen, lektørudtalelse

"… den giver så godt et overblik, at den af alle kan bruges som et inspirerende opslagsværk om hele 1800-tallet. Den er også velegnet til opgaveløsere fra overbygningen i folkeskolen."

"101 korte og perspektivrige artikler om 1800-tallet skrevet af velfunderede forskere givet et spændende overblik og indsigt i de vigtige begivenheder, der lagde grund til det Danmark, vi kender i dag."

 

Erik Ingemann Sørensen, Historie-online.dk

"det er en ypperlig kavalkade, læseren præsenteres for. Skarpe og fornemt illustrerede opslag giver læseren en oplevelsesrejse gennem det måske mest dramatiske århundrede i vores fælles historie. Bankerot og bønder, jøder og jernbaner, adel og almisselemmer, skole og skandinavisme. Faktisk burde denne fine bog være fast inventar hos enhver historieinteresseret. Fordi den netop giver det overblik, der ofte er delt op i mere specialiserede emner. Alene vandringen i de mange billeder - 169 på 100 sider i sort/hvid og farve - er en fryd i sig selv."

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen