Aarhus Universitetsforlag
Cover

Coinage in Roman Egypt

The Hoard Evidence

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

208 sider ill.
Paperback
ISBN 87 7288 964 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Mønter er nogle af de mest bestandige og "sigende" fund, man kan gøre fra fortiden. De kan afsløre meget om økonomisk (og politisk) historie og om den daglige brug af mønter som betalingsmiddel.

I denne bog ser Erik Christiansen en række antikke skattefund (dvs. fund af mere end en mønt sammen) for at udforske brugen af penge i det romerske Ægypten i tiden fra Augustus' erobring i 30 f.Kr. til kejser Diokletians møntreform i 296 e.Kr.

Selvom de romerske mønter fra Alexandria bærer græsk-romerske og ægyptiske motiver og er blevet opfattet som særligt ægyptiske, påviser Christiansen, at disse mønter hører til i det romerske kejserriges mønttradition og møntsystem.

Skattefundene viser, at det romerske Ægypten havde en meget udbredt pengeøkonomi, som supplement til det kreditsy­stem, som er beskrevet i en række papyrus­dokumenter.

Pressen skrev

Bo Dahl Hermansen, Papyrus

"Det lykkedes f.eks. efter anmelderens mening forfatteren at tegne et nuanceret billede af skiftende kejseres motiver for at udstede nye mønter i Egypten."

"[...] et vægtigt indlæg i forskningsdiskussionen omkring romerrigets, og dermed oldtidens, økonomiske historie."

Andrew Burnett, The Numismatic Chronicle 

"The strength of the book is that it draws much of [Erik] Christiansen's, and indeed others', scholarships together in one place [...]"

Dr. Ernst Gölitzer, Geldgeschichtliche Nachrichten

"Dass Christiansen zum angelsächsischen Sprach- und Forschungsbereich gehört, wirkt sich positiv af das Werk durch Unbefangenheit und anekdotische Auflockerung dess Stoffes aus. Das Buch ist typographisch ansprechend gestaltet, studienfreundlich af dickem Papier gedruckt und wirkungsvoll illustriert."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen