Aarhus Universitetsforlag
Cover

Champagneårene

Kunsthandel og udstillingsliv i København 1870-1920

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

302 sider
Hardback
ISBN 978 87 7597 302 6

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I slutningen af 1800-tallet gjorde kunsten for alvor sit indtog i hovedstadens bybillede. Hvor man før skulle vente længe mellem hver kunstudstilling, voksede der nu en jungle frem af kommercielle gallerier, tillokkende auktioner, atelierudstillinger og oprørske kunstnersammenslutninger. I mødet mellem idealisme, forretning og underholdning blev den scene sat, hvor kunstnere som Vilhelm Hammershøi, L.A. Ring, P.S. Krøyer og Anna Ancher kunne udfolde deres karrierer.

Udviklingen kulminerede under Første Verdenskrig, hvor kunstmarkedet eksploderede i overstadig optimisme. Overalt blev kunst pludselig genstand for spekulation, mens nye gallerier skød op uge for uge. Alt skulle afprøves for at bringe kunsten ud til folket og få penge i kassen. For en stund kunne man gå ind fra gaden og købe værker af Monet, van Gogh, Klimt og Kandinskij.

I Champagneårene fortæller kunsthistoriker Jesper Svenningsen om det moderne kunstlivs rivende udvikling i perioden 1870-1920. Bogen åbner dørene til de mange nye udstillingssteder og tegner et portræt af kunsthandlens hovedpersoner, der bidrog til at gøre København til en europæisk kunsthovedstad.

Pressen skrev

Claus Møller Jørgensen, Historie-online.dk
"Det er en flot bog med mange interessante illustrationer fra udstillingsstederne, af malerier og avisers billeder af butikker og indretningen af udstillinger. Fremstillingen levendegøres med citater fra anmeldelser, reportager fra udstillinger og anmeldere og kunstinteresseredes reaktioner, begivenheder og udviklinger."

Lektørudtalelse, DBC
"Flot udført formidlingsværk. Fortællingen om kunsten som handelsvare udfoldes og henvender sig bredere. På den måde er det ikke eksklusivt for kunsthistorisk interesserede, men også for kulturhistorisk interesserede."

Kulturen, DR Lyd
Radioudsendelse: "Anerkendelsen af Arnarulunnguaq og WhatsApp-forfattere i Zimbabwe".
09.09.2024

Tilføjet til kurven

Gå til kassen