Aarhus Universitetsforlag
Cover

Celler deler os

En del af serien ScienceFaction (1) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

100 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 663 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Lige siden vores forældres celler smeltede sammen til et nyt verdensmirakel, har cellerne delt sig. Tarmceller deler sig ofte, nerveceller sjældent, mens strenge kontrolsystemer altid råber vagt i gevær, når en rask celle forvandler sig til en syg. For kræft er en uønsket følgesvend til alle flercellede organismer. Selv dinosaurerne blev ramt. Kimen til kræft sås i bare én af vores 50 billioner celler. Og enten ofrer den syge celle sig i ren kamikazestil, eller også løber den løbsk forbi et utal af barrierer for at ende som alt fra bryst- til knoglekræft. Mens vi beskyder syge celler med deres eget våben, og rammer dem på evnen til at dele sig, har hvaler og elefanter taget helt andet skyts i brug. Naturen gemmer uden tvivl på flere hemmelige strategier, og i fremtiden kan vi måske endda bekæmpe sygdomme, allerede inden de opstår.

Maria Schaldemose Kristensen

Maria

Cand.mag. i idéhistorie med en bachelor i biologi og en master i retorik og formidling. Maria er ansvarlig for forlagets naturvidenskabelige udgivelser og særligt for udviklingen af serien ScienceFaction. Hun har tidligere arbejdet med formidlingsledelse, strategi og uddannelse. Maria kom til forlaget fra Energimuseet og har i flere år været gymnasielærer.

Maria Schaldemose Kristensen

Redaktør

Telefon: +45 31 17 66 78

msk@unipress.au.dk

Pressen skrev

Anette Heinrichson, Favrskov Bibliotek
"Det er virkelig fascinerende viden, som Lotte Bjergbæk formår at formidle for os."

Lektørudtalelse, DBC

"Interessant faglitteratur og blændende flot formidling er grundstenene i denne nye serie fra Aarhus Universitetsforlag, der giver forskerne pennen og lader dem fortælle om deres områder. Tonen er en fin kombination af faglig formidling med et personligt touch, hvilket giver en rigtig behagelig og flot formidlende læseoplevelse."

P1, Vildt naturligt
Radioudsendelse: "Cellers mirakler og fatale fejl"
28.11.2022

Aktuel Naturvidenskab
Artikel: "Historien om historien om celledeling"
19.12.2023

Tilføjet til kurven

Gå til kassen