Aarhus Universitetsforlag
Cover

Celler deler os

En del af serien ScienceFaction (1) , og fagområdet


Forudbestil : 149,95 kr.

Tak for din interesse i Celler deler os: . Bogen udkommer 25. oktober 2022. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Celler deler os: er klar til bestilling 25. oktober 2022.


100 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 663 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Lige siden vores forældres celler smeltede sammen til et nyt verdensmirakel, har cellerne delt sig. Tarmceller deler sig ofte, nerveceller sjældent, mens strenge kontrolsystemer altid råber vagt i gevær, når en rask celle forvandler sig til en syg. For kræft er en uønsket følgesvend til alle flercellede organismer. Selv dinosaurerne blev ramt. Kimen til kræft sås i bare én af vores 50 billioner celler. Og enten ofrer den syge celle sig i ren kamikazestil, eller også løber den løbsk forbi et utal af barrierer for at ende som alt fra bryst- til knoglekræft. Mens vi beskyder syge celler med deres eget våben, og rammer dem på evnen til at dele sig, har hvaler og elefanter taget helt andet skyts i brug. Naturen gemmer uden tvivl på flere hemmelige strategier, og i fremtiden kan vi måske endda bekæmpe sygdomme, allerede inden de opstår.

Maria Schaldemose Kristensen

Maria.jpg

Cand.mag. i idéhistorie med en bachelor i biologi og en master i retorik og formidling. Maria er ansvarlig for forlagets naturvidenskabelige udgivelser og særligt for udviklingen af serien ScienceFaction. Hun har tidligere arbejdet med formidlingsledelse, strategi og uddannelse. Maria kom til forlaget fra Energimuseet og har i flere år været gymnasielærer.

Maria Schaldemose Kristensen

Redaktør

Telefon: +45 31 17 66 78

msk@unipress.au.dk

Tilføjet til kurven

Gå til kassen