Aarhus Universitetsforlag
Cover

Cæsar

manden og myten

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

262 sider rigt ill.
Hardback
ISBN 978 87 7184 128 2

Redigeret af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Generalen, forfatteren og politikeren Gajus Julius Cæsar var en af historiens helt store personligheder, og han skabte grobunden for det kejserlige Romerrige. Han var en genial feltherre, der trods sine grusomheder på slagmarken i Gallien blev berømt for at vise nåde, og han var en mester i selviscenesættelse og kendt for sine one-liners, som fx ”Jeg kom, jeg så, jeg sejrede” eller ”terningerne er kastet”.

Hans person og historie har både inspireret adskillige mere eller mindre fantasifulde fremstillinger og forårsaget forskere hovedbrud i årtusinder. I Cæsar – manden og myten præsenterer en række danske eksperter Cæsars liv og hovedpunkterne i hans efterliv. Bogens første del handler om Cæsar i antikken – hans forhold til Cicero, hans litterære værker, hans krige og triumfer, hans brug af portrætkunsten og hvordan han satte sit præg på Rom og brugte byens rum til at sætte sig selv i scene. I anden del hører vi om forholdet til Kleopatra, historikernes syn på Cæsar op igennem tiden, middelalderens fantasifulde forståelse af ham, renæssancens debat om, hvorvidt drabet kunne forsvares eller ej, og vi kommer også til Danmark, for Cæsar dukker op i værker af Saxo, Søren Kierkegaard, Sophus Claussen og H.C. Andersen.

Pressen skrev

Chr. Gorm Tortzen, AIGIS
"Denne bog er fremragende formidling af historien om en af de helt centrale skikkelser i Roms historie, kendt af alle, men studeret af få her i landet i hvert fald i de sidste 50 år.
(...) Cæsar–manden og myten er videnskabsformidling, når det er bedst”

Hanne Bærentzen, Radio Update Magasin
"(...) det er et rent skatkammer af viden – omhyggeligt dokumenteret gennem velvalgte tekstcitater og relevante kort, oversigter og smukke illustrationer."

Søren Schauser, Berlingske
"»Cæsar. Manden og myten« er 11 fortællinger om hans liv, om hans virke og holdninger, om hans indflydelse på verden helt frem til i dag - alt sammen forfattet af danske eksperter og forenet til et portræt af den ambitiøse og dybt interessante slags.

(...) de mange detaljer, de fantastiske illustrationer, de velkomne tidslinjer og ordforklaringer er hele besværet værd."

Bo Tao Michaëlis, Politiken
"Overdådig flot og vidende antologi af essays fortæller om skiftende opfattelser af romerkejseren, forfatteren og feltherren Julius Cæsar. (...) Oplagt julegave til familiens feltherre, som spankulerer rundt i badehåndklæde og sandaler året rundt."

Kai Verner Nielsen, Noter
"Efter læsning sidder man med en flot bog i hånden og føler sig, selv om man har læst mange værker om Cæsar og Roms historie, klogere. For den lærer, der ønsker at sammensætte et forløb om Roms historie med henblik på Cæsar, er der meget at hente..."

P1, Kulturen på P1
Radioudsendelse: "Sprogets magt"
13.10.2020

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (pdf)

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen