Aarhus Universitetsforlag
Cover

Bayt al-'Aqqad

The History and Restoration of a House in Old Damascus

En del af serien Proceedings of the Danish Institute in Damascus (4) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

440 sider ill.
Hardback
ISBN 87 7934 215 9

Redigeret af

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Da Det Danske Institut i Damaskus overtog Aqqad-huset i 1997 havde det stået ubeboet i 50 år. Det var i en ynkelig forfatning med nedfaldne lofter, vaklende gulve og sammenstyrtede mure.

I de følgende år gennemførte danske arkitekter og konservatorer sammen med deres syriske kolleger en beundringsværdig restaurering af huset. Og skridt for skridt dukkede nye aspekter frem, som viste, at byg­ning­en ikke blot var et smukt hus med en lang historie, men at det tillige rummede fine eksempler på de vig­tig­ste perioder i Damaskus' arkitekturhistorie.

Det viste sig bl.a., at huset var solidt funderet oven på Herodes den Stores romerske teater, at de centrale dele af et palads fra slutningen af 1400-tallet, med prægtige mosaik­dekorationer, stadig var bevaret, at der åbnede sig rum med malede vægpaneler og lofter fra Damaskus' blomstringsperiode i 1700-tallet, efterfulgt af rum fra 1800-tallet, overdådigt dekoreret i "tyrkisk rokoko" med guldbelagte stuk­deko­rationer, rocailler, kineserier og vægmalerier med stiliserede fantasilandskaber, og sidst, fra omkring 1900, et par smukke sidefløje i tillempet "fransk stil". Bayt al-'Aqqad blev derfor hurtigt en bygning, som tiltrak arkitekter, konservatorer og kunsthistorikere, der kom til Mellemøsten for at studere islamisk arkitektur.

Det store og rigt illustrerede værk om 'Aqqad-husets restaurering og historie er skrevet af de arkitekter, kon­ser­vatorer, arkæologer og historikere, som var involveret i husets restaurering. Det henvender sig ikke blot til en snæver kreds af forskere og specialister, men til alle, som har oplevet glæden og fascinationen ved islamisk kunst og arkitektur.

Pressen skrev

Marianne Barrucand, Université Paris IV-Sorbonne, Bulletin critique des Annales islamologiques

"Bayt al-Áqqad, siège de l'Institut danois de Damas, était jusqu'en 1992 l'un des palais mamlelouks à l'abandon classés par l'UNESCO; après quatre années de travail intensif, l'édifice répond aujourd'hui au double défi d'une restauration respectueuse des principales phases successives conservées et de la création du cadre fonctionnel d'un centre culturel moderne. Un livre superbe ateste la réussite des travaux, æuvre d'un groupe d'archéologues, d'architectes et de restuarateurs, rendue possible grâce notamment à la générosité de la C.L. David Foundation [...]."

"Les textes sont précis et bien documentés et la présentation du livre est attentive aux plus petits détails. Cette initiative danoise est exemplaire et servira, nous l'espérons, de modèle aux restaurations promises et attendues du patrimoine si menacé de tant de pays méditerranéens."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen