Aarhus Universitetsforlag
Cover

Antikkens 7 Vidundere

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

264 sider rigt ill.
Hardback
ISBN 978 87 7124 881 4

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

60 år. Omtrent så længe stod Verdens 7 Vidundere samtidigt for over 2000 år siden. Alligevel er Verdens 7 Vidundere så overvældende pragtværker, at de lige siden har ligget i toppen af alverdens must see-lister. Allerede i oldtiden førte lærde lister over de ypperste, menneskeskabte seværdigheder. Men som en antik forfatter skrev: "De syv undere kender alle af omtale, men det er de færreste, der har set dem ved selvsyn."   

Nu kan vi komme tættere på bygningsværkerne. I Antikkens 7 Vidundere tager 8 danske arkæologer læseren med på en rejse til de 7 underværker og deres historie. Selvom kun Kheopspyramiden står tilbage i dag, er der stof til fascinerende fortællinger i de andre vidunderes righoldige arkæologiske rester.

Indholdsfortegnelse

Antikkens Syv Vidundere

En kilde til fascination igennem årtusinder

Babylons hængende haver

Kheopspyramiden i Giza

Pharos i Alexandria

Kolossen på Rhodos

Maussollæet i Halikarnassos

Artemistemplet i Ephesos

Zeusstatuen i Olympia

Pressen skrev

Arne Mariager, Århus Stiftstidende

"Dejlig bog skrevet af danske forskere fortæller historierne om de vidundere, der skabte verdens første turiststrøm.

[...] Nu er der kommet en bog, som i overskuelig form, men alligevel med stor historisk tonnage fortæller historierne om de syv vidundere.

[...] Sammen med en række historiske specialister har de samlet beretningen om de syv vidundere i en bog, der er underholdende fortalt, uden at forfalde til pjat.

[...] Og så er der tale om et meget smukt bogværk med mange og flotte illustrationer, fin papirkvalitet, lækkert tryk - og flot indbinding. En bog, der vil være en meget velkommen gave ikke alene for historiske interesserede mennesker, men også for alle mennesker, der kan lide at rejse ud og se verden, ja for alle, der interesserer sig for den klode, vi lever på".

Bo Tao Michaëlis

"Delikat og dedikeret bog om fortidens syv vidundere.

[...] Denne formidlende lærde og delikate bog Antikkens 7 vidundere lægger ud med at redegøre for disse haver skabt af en antikveret Søren Ryge alias Nebukadnesar, der med babylonsk magt og balstyrisk vælde iscenesatte flora og fauna som et svævende paradis her på jorden.

[...] Vi taler om arkæologer, der kan deres stof.

[...] Bogen her er på den måde dybt fascinerende. Fordi den både afdækker de faktiske forhold, vi kender om disse genstande, og som vi selv synes at se en smule af i Akropolis og Colosseum. Samtidig fortæller den om dem med solidarisk efterglød og uden at ophæve deres fortryllelse og sælsomhed".

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen