Aarhus Universitetsforlag
Cover

Fra Vikingetid til Valdemarstid

Danmark 950-1200

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

481 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 883 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Fra Vikingetid til Valdemarstid beretter om Danmark i de dramatiske år mellem 950 og 1200. Her fandt flere af danmarkshistoriens vigtigste begivenheder sted: Hedenskaben veg for kristendommen, landet blev for alvor samlet, og en tid herskede danske konger over England. Samtidig skete et kulturskifte fra en nordisk til en europæisk kultur med dansk særpræg. Tiden oplevede teknologiske revolutioner som f.eks. byggeri af sten og tegl, og et mere effektivt landbrug brødfødte den voksende befolkning.

En række af rigets mest betydningsfulde skikkelser – fra Harald Blåtand til Valdemar den Store – levede og virkede i perioden, hvor en fælles dansk identitet voksede sig stadig stærkere. Bogen fortæller ikke blot om konger og storpolitik, men også om dagliglivet for folk på landet og borgerne i de mange nye byer, der voksede frem.

Else Roesdahl er arkæolog og historiker. Hun modtog i 2022 den prestigefyldte Erik Westerby-pris som anerkendelse for sin indsats inden for forskning i og formidling af især vikingetiden og dansk middelalderarkæologi.

Hør Else Roesdahl fortælle om Fra Vikingetid til Valdemarstid i forlagets podcastserie Fagbøger, der giver genlyd

Podcasten er produceret af Videnslyd for Aarhus Universitetsforlag

Pressen skrev

Bent Blüdnikow, Berlingske
"I en kildenær og uundværlig bog om perioden 950 til 1200 giver hun en indsigtsfuld og gennemillustreret beskrivelse af forandringernes tid fra vikingetid til Valdemarstid.

(...) Bogen er resultatet af mange års forskning, og dens høje faglige niveau er en nødvendighed i en tid, hvor fiktionsserier og film giver deres version af fortiden."

Axel Moos, Historieforeningen
"Alt i alt er der tale om en god og gedigen fremstilling, en bog der har sin plads i ethvert skolebibliotek"

Lektørudtalelse, DBC
"Omfattende og velskrevet faghistorisk værk, der beskriver denne turbulente, men også definerende periode af Danmarkshistorien. Bogen kommer grundigt rundt om både mikro- og makrohistorie, samt vekslingen mellem det nationale og internationale perspektiv."

Profundis
Podcast: "Fra Vikingetid til Valdemarstid m. Else Roesdahl og Ane Bysted"
29.04.2024

Videnskab.dk
Omtale: "Hvad skete der egentlig efter vikingetiden?"
20.02.2024

Carlsbergfondet
Artikel: "Ny bog bygger bro mellem vikingetid og middelalder"
17.01.2024

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen