Aarhus Universitetsforlag
Cover

Album of Armenian Paleography

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

554 sider ill.
Hardback
ISBN 87 7288 556 4

Redigeret af
, og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Det første land som anerkendte kristendommen som statsreligion var Armenien omkr. 314 e.v.t. Armenierne udviklede deres eget alfabet i begyndelsen af 400-tallet e.v.t. - først og fremmest for at kunne oversætte Bibelen til armensk.

Paleografi er skriftens historie, og Album of Armenian Paleography er resultatet af 10 års arbejde med at udvælge og nyfotografere repræsentative og illustrative håndskrifter blandt de over 30.000 armenske håndskrifter, som findes i biblioteker verden over.

Værket er et album over alle århundreders skrifttyper og bogstavformer, og redaktørerne har kun udvalgt allerede fast daterede tekster. Albummet vil således blive et arbejdsredskab for forskere til datering af tekster. Albummet viser 192 håndskriftsider - den ældste fra 862, den yngste fra 1895 - i stort format, for at så mange håndskrifter som muligt kan vises i fuld størrelse.

Enhver betragter af dette fornemme værk vil kunne få en fornemmelse af den umådelige kulturelle indsats, de armenske håndskrifters tilvirkning repræsenterer, herunder de kunstneriske udfoldelser og illumineringer og raffinementerne i bøgernes bind.

Indholdsfortegnelse

History of Armenian Paleography by Dickran Kouymjian

The Development of Armenian Writing by Michael E. Stone

Bibliography

Inscriptions

Selected Manuscripts

Archival Documents

Tables and Indexes

Pressen skrev

J.D. North Speculum

"Future researchers will find the Album a useful tool for the study of regional Armenian scripts ... The  Album will be most useful for the analysis of undated manuscripts. It provides many avenues and inspirations for further study ..."

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen