Aarhus Universitetsforlag
Cover

Natur, Nytte og Ånd

1730-1850

En del af serien Dansk Naturvidenskabs Historie (2) , og fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

486 sider ill.
Hardback
ISBN 87 7934 169 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Omkring 1730 var der ikke meget naturvidenskab tilbage i Danmark. I de følgende tiår blev naturvidenskaben møjsommeligt genopbygget i overensstemmelse med oplysningstidens idealer. Bogen følger denne udvikling og giver samtidig en fremstilling af den romantiske æra, hvor H.C. Ørsted var en ledende skikkelse, men hvor også botanikeren J.N. Schouw spillede en vigtig rolle.

Bindet afsluttes omkring 1850 med Ørsteds død og oprettelsen af et naturvidenskabeligt fakultet ved Københavns Universitet.

Sanne Lind Hansen

Sanne

Cand.mag. i etnografi og klassisk arkæologi og tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Sanne arbejder primært med antropologi, arkæologi og tidlig historie. Hun har desuden særligt ansvar for kommissionsaftaler - og en fortid på Antiksamlingen ved Nationalmuseet.

Sanne Lind Hansen

Redaktør

Telefon: + 45 53 55 07 59

slh@unipress.au.dk

Pressen skrev

Børge Riis Larsen. Gymnasieskolen

"Jeg anbefaler dette andet bind til alle naturvidenskabeligt interesserede kolleger. Her er en spændende bog, som vi alle kan have det rart med i mange timer." 

Svend Erik Rasmussen, Dansk Kemi

"De to første bind rummer en rigdom af oplysninger i form af illustrationer og tekst, der gør værket til et værdifuldt bidrag til dansk kultur. Anmelderen kan anbefale alle, der har en nogenlunde bred interesse for naturvidenskabens udvikling her i landet, at læse dette værk [...]"

Tilføjet til kurven

Gå til kassen