Aarhus Universitetsforlag
Cover

25 søforklaringer

Naturvidenskabelige fortællinger fra Søauditorierne

En del af fagområdet

Mere om bogen

Om bogen

Sorte huller i universet. Aldringens gåde. Kemien i velsmag. Kvantemekanik. Kaskelottens næse. Kortlægning af grundvand med helikopter.

Forskerne har været vidt omkring ved Offentlige foredrag i Naturvidenskab ved Aarhus Universitet. Dragende emner, nørdede emner, dagligdags emner - og emner de fleste af os aldrig har hørt om.

Men publikum strømmer til. Aften efter aften - år efter år. Mere end 800 mennesker løser billet til Søauditorierne i Aarhus Universitetspark på en typisk foredragsaften, og foredragene gentages ofte tre aftener i træk.

I denne bog skriver forskerne bag 25 af foredragene om det emne, de har fortalt det talstærke publikum om. Bogen giver et bredt indblik i aktuel dansk forskning inden for naturvidenskab. Og samtidig giver den indsigt i, hvordan en foredragsrække om naturvidenskab har udviklet sig til et offentligt tilløbsstykke, der har vakt opsigt i ind- og udland.

 

Pressen skrev

Litteratursiden.dk

"Disse 25 naturvidenskabelige artikler baseret på en foredragsrække på Aarhus Universitet dokumenterer på fornemmeste vis en dansk tradition for at formidle videnskab til den brede befolkning."

"Det er umuligt i en kort anmeldelse at komme ind på alle artikler. De er velskrevne og veloplagte og giver tilsammen et lille indtryk af nogle af de emner, naturvidenskabsfolk beskæftiger sig med i dag, og hvilken betydning det har for vores liv. Det gælder bare om at gå på opdagelse i den meget indbydende og velillustrerede bog og måske endda få mod på yderligere fordybelse og lade sig inspirere af forfatternes litteraturforslag."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen