Aarhus Universitetsforlag
Cover

Århushistorier

En del af serien Fra bjerget til byen (4) og fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

186 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7934 436 5

Redigeret af
, og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

"Hvorfor hælder århusianerne vand på deres computer? - De vil surfe på nettet."

Vi kender alle de vandede Århushistorier om mindrebegavede århusianere. Men der findes mange andre historier, hvor Århus og århusianere er omdrejningspunktet, og hvor "verdens mindste storby" får nye og andre betydninger.

I Århushistorier spinder femten skribenter fra Nordisk Institut ved Aarhus Universitet en rød tråd ved at fortælle ikke blot de kendte Århushistorier, men også nogle mindre kendte historier om og fra byen. Her er historien om århusiansk talesprog og om Århus' indtog i den danske litteraturhistorie. Her berettes om Steffen Brandts strandparkeringer, om Elsebeth Egholms krimier, Svend Åge Madsens og Tage Skou-Hansens romaner, Peter Laugesens kragetæer, om de gamle runesten med byens første indskrifter, om snurrige gadenavne og om aktuelle kulturmøder i Århus V.

Byen viser sig i skrift og tale, litteratur, tv, film og sangtekster, og de mange forskellige forbindelser mellem sted, sprog og fortællinger er det gennemgående motiv i bogen.

Århushistorier er et litterært portræt af en mangfoldig, forunderlig og inspirerende by - en jysk wannabe storby og en forstad til den store verden. En by med og af fortællinger. Fabulerende, højpandede og vandede.

Fra bjerget til byen er en forskningsformidlende serie om Århus, skrevet af humanistiske forskere fra Aarhus Universitet. Tidligere er udkommet: Kulturliv i Århus (2005), Århus i Verden (2006) og Det skjulte Århus (2008). Bøgerne belyser i et let tilgængeligt sprog Århus fra et fagligt perspektiv.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen