Aarhus Universitetsforlag
Cover

Wiring Prometheus

Globalisation, History and Technology

En del af fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

255 sider ill.
Paperback
ISBN 87 7288 947 0

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I slutningen af det 20. århundrede begyndte økonomer og politikere mere og mere at debattere den voksende tendens til globalisering. Udviklingen fascinerede forretningsfolk, berusede aktiemarkederne, ophidsede fagforeningerne, forvirrede politikerne og skabte uenighed blandt de politiske kommentatorer.

Alle var dog enige om, at globaliseringens drivkraft var den nye teknologi. Den teknologiske udvikling satte skub i globaliseringen, men er globaliseringen et nyt fænomen? Har den såkaldte “globaliserede teknologi” rødder i historien?

Ved at sætte teknologiudvekslingen mellem nationer ind i en historisk sammenhæng ser Wiring Prometheus nærmere på, i hvilken udstrækning globale teknologier har overflødiggjort nationale, teknologiske institutioner og traditioner. Vi ved, at globalisering udhuler nationale, kulturelle værdier, ja oven i købet nationalstaters suverænitet, men fører den også en standardiseret, global teknologi med sig?

I Wiring Prometheus tager en gruppe forskere fat på at besvare disse spørgsmål ud fra et tværfagligt perspektiv og på baggrund af en bred historisk ramme.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen