Aarhus Universitetsforlag
Cover

Vilde danske orkidéer

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

112 sider
Hardback
ISBN 978 87 7184 317 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Orkidéer forekommer naturligt i den danske natur. Men kan du kende en vild orkidé, når du ser den? Det kan Peter Wind. I mere end 35 år har han travet gennem mørke skove og over lysåbne bakkedrag for at spotte de vildtvoksende orkidéer i Danmark: Fruesko, hjertebladet fliglæbe, hyldegøgeurt, skov-hullæbe … Nogle er særdeles sjældne, andre mere almindelige. De er alle fredede.

Orkidéerne er både kræsne og sarte, når det kommer til valg af levested og omgivelsernes påvirkning. De er nemlig afhængige af samlivet med artsspecifikke svampe og bestøvende insekter, ligesom jordbundsforholdene på voksestederne er af stor betydning. Med deres unikke levestedskrav er de gode indikatorer for naturtilstanden i skove, kær og moser og på overdrev. Desværre trues de attraktive orkidéer ikke bare af plukning og opgravning. Intensive driftsformer, tilgroning og mangel på plads spiller en væsentlig rolle for deres tilbagegang.

Vilde danske orkidéer præsenterer en række hjemmehørende orkidéarter, fortæller om deres spændende biologi og beretter historien om den landsdækkende overvågning af dem. Håbet med bogen er at give et indblik i orkidéernes særegne verden og dermed bidrage til at bevare dem i naturen.

Pressen skrev

Lektørudtalelse, DBC
"Interessant og vigtig lille bog om de danske orkideer og deres kamp for at overleve."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen