Aarhus Universitetsforlag
Cover

Viden om Vand

en lærebog om vand alle vegne ...

En del af serien Viden om (1) , og fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price}} {{variant.price}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price}}

176 sider ill.
Paperback
ISBN 87 7934 213 2

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Der er vand i alt! I verdensrummet, i menneskets hjerne, i planters celler, i gletschere på Grønland, i videnskabshistorien og i religiøse myter. Vand spiller en afgørende rolle for vejret, for landskabets former, for vores velbefindende og for selve livets opståen. Derfor er vand også et oplagt tema for en bog, der på tværs af fagene beskriver naturvidenskabelige emner.

Bogen er opbygget "efter størrelse", startende med det mindste - atomer og molekyler - og sluttende med det største af alt - verdens­rummet. På den måde bevæger vi os gennem naturvidenskaberne fra fysik og kemi, biologi og medicin, geologi, geofysik og økologi til astronomi. Et indledende kapitel om beskrivelser af vand gennem historien og et afsluttende om vands centrale rolle i myter og religion sætter emnet i perspektiv.

Bogen lægger stor vægt på tværfaglighed, aktuelle problemstillinger og oplevelsesorienteret levendegørelse af naturvidenskab. Den kan derfor pirre elevernes nysgerrighed og fremme deres interesse for de naturvidenskabelige fag.

Viden om vand er direkte møntet på undervisningen i gymnasiet, på hf og htx sammen med det tilhørende ekstramateriale, der kan hentes her på siden. Her findes en lang række udfordrende eksperimenter og forsøg, som kan hjælpe til en bedre forståelse af stoffet i bogen, samt links til relevante hjemmesider om vand.

Bogen er udarbejdet, så den tilfredsstiller kravene til det såkaldte naturvidenskabelige grundforløb, som alle 1. g'ere skal igennem i løbet af det første halve år. Derudover kan bogen naturligvis anvendes på såvel C-niveauerne i de respektive fag som på valgfag, da mange af bogens temaer griber langt ind i fagenes kernestof.

Bogen, der er rigt illustreret med både tegninger, fotos og figurer, er resultatet af et tæt samarbejde mellem gymnasielærere på Risskov Amtsgymnasium og forskere ved Aarhus Universitet.

 

Hent opgavesamling og ekstramateriale til bogen her.

 

Pressen skrev

Børge Riis Larsen Gymnasieskolen

"... aktuelle problemer fra forskningen er med, og fremstillingen er skrevet på en sådan måde, at den vil kunne forstås af vores elever ... en spændende og vedkommende bog, som jeg ikke tøver med at anbefale til kollegerne."  

Tilføjet til kurven

Gå til kassen