Aarhus Universitetsforlag
Cover

Verdens bedste bestsellers

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

272 sider
Hardback
ISBN 978 87 7124 864 7

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

"Perversiteter med Sukkertang" og "adelig Dame-Te". Berlingske Tidende lagde ikke fingrene imellem, da  avisen  i 1935 anmeldte Karen Blixens "best-seller Syv fantastiske fortællinger. Blixens værk  voksede sig imidlertid stort og blev en klassiker, mens andre samtidige kanoniserede værker røg ud i glemslen. 

Bestselleren har ry for at være litteraturens fastfood, alt for flygtig og uden den næring, der kendetegner klassikeren og mesterværket. Men det blakkede ry er ikke hele historien. Den meget populære roman kan  vende op og ned  ikke bare på de gængse opfattelser af kvalitet og forgængelighed, men også på forståelsen af identitet og klassetilhørsforhold.

Verdens bedste bestsellers handler om litteratur, der udfordrer tidens tankesæt og følelsesverdener. Læs om den poetiske Werther, den tragiske Emma Bovary, de heltemodige hobbitter Frodo og Sam og syv andre fortællinger, der fra årene omkring den franske revolution til nu har delt vandene og samlet læserne over det meste af den vestlige verden.

Pressen skrev

Bo Tao Michaëlis, Politiken

"Louise Svanholm har skrevet en smittende bog om, hvad der skaber en bestseller."

"Hun har på sin liste Gustave Flauberts mesterværk Madame Bovary (selv offer for romantiske bestsellere). Men også Sven Hazels krigsroman De fordømtes legion, litterært dømt ude i flere omgange af alle kritikere. Og at sætte Den unge Werthers lidelser sammen med Heidi vil ryste Goethe-institutter verden over. Men rolig nu, og ro kanonen ind i sivene."

"Det bedste ved bogen er dens fremragende formidling af svært tankestof og litteraturvidenskab."

"Bogens mest veloplagte sag er så afgjort afsløringen af alpepigen Heidi under den provokerende overskrift 'Heidegger for børn'."

Marianne Majgaard Jensen, lektørudtalelse

"Guf for fagfolk som studerende og undervisere, men også fin til ambitiøse læsekredse og opgaveskrivere på gymnasieniveau."

"Sproget er levende, og emnet bliver fint indkredset."

"... giver et fint overblik i krydsfeltet mellem litteratur-, kultur- og identitetshistorie. Høj 'lækkerhedsfaktor' med godt boghåndværk, fint layout og flotte illustrationer, som støtter teksten på bedste vis."

Christian Odin Clorius, læserkommentar

"Det er ren lystlæsning. Hamrende godt skrevet - sjovt, oversigtsagtigt, bredtfavnende - rigtig litteraturhistorie.”

Mai Odgaard Petersen, Nordjyske Stiftstidende

"Svanholm demonstrerer, at hun virkelig mestrer at analysere tekster, når hun sikkert og ubesværet viser vej gennem store læseoplevelser med vældigt fine og grundige gennemgange."

"De fleste kan være med her, og uden at have sat mig ind i noget så fladt som lixtal eller målgrupper vil jeg gerne anbefale Verdens bedste bestsellers til alle, der interesserer sig det mindste for skønlitteraturens fængende fangarme. Denne bog er værd at vikle sig ind i.

* * * * *

Tanker om sproget

"Jeg nød hver en side af denne bog. Den inspirerede til nye overvejelser om min opfattelse af litteratur, den fik mig til at le, undres og forarges, og jeg kan ikke anbefale den nok."

* * * * * *

Bo Hakon Jørgensen, Kristeligt Dagblad

"Der er samlet så mange litteraturhistoriske, boghistoriske og kulturhistoriske oplysninger i denne bog, at man glubende læser for at få mere."

* * * * *

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen