Aarhus Universitetsforlag
Cover

Unge liv i Syd

beretninger om børn og unge i udviklingslande

En del af fagområderne , og


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

227 sider
Paperback
ISBN 978 87 7684 132 4

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Fattige børn med strutmaver. Unge i campuflagetøj med maskingevær. Gravide teenagepiger. Det er ofte de billeder, som medierne bringer af børn og unge i Syd. De fremstilles som ofre for fattigdom, udemokratiske regimer og hiv/aids, men også som aktører, der for eksempel selv griber til våben. Unge liv i Syd tager fat på denne dobbelthed i vores forståelse af børn og unge og beskriver de unge liv i udviklingslande.

Forfatterne bringer os ind i en særdeles ung verden: Hele 86 % af alle verdens unge bor i udviklingslandene, og i landene i Afrika syd for Sahara er lige godt halvdelen af den samlede befolkning under 18 år. Gennem etnografiske feltstudier i så forskellige egne af verden som blandt andet Brasilien, Nepal og Burkina Faso tager forfatterne fat på, hvordan unge søger at skabe sig liv i samfund med udbredt ressourcemangel. Bogen diskuterer ogås problematikker, som forskellige institutioner, herunder udviklingsorganisationer, står over for i kampen mod hiv/aids, ustabile regimer og fattigdom.

Bogen er skrevet af forskere og NGO-repræsentanter, som har det til fælles, at de engagerede i børn og unges vilkår. De bidrager alle til at skabe ny viden om børn og unges strategier og dispositioner.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen