Aarhus Universitetsforlag
Cover

Underværker

Fortællinger om havets vidundere

En del af fagområderne , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

316 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 870 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Da dybhavet for alvor blev opdaget i midten af 1800-tallet, blev dets mørke og mystik straks genstand for henrykt opmærksomhed fra akvarieentusiaster, dekadente kunstnere og forfattere som H.C. Andersen og Jules Verne. Lige siden har billedkunst, litterære værker og film om den undersøiske verden ladet os sanse og begribe havet som et element, der er grundlaget for alt liv og samtidig absolut fremmed for os.

Underværker er en litteraturhistorie om akvarier og telegrafkabler, om havfruer, blæksprutter og gopler og om kunstværker, der undrer sig over det undersøiske vidunderlige eller ligefrem drømmer om en ekstatisk forsvinden ind i det andet element. Det er en fortælling om, hvordan forestillinger om livet under overfladen og på planeten er blevet dannet, og om det historiske grundlag for aktuelt at forstå havet og også for at gøre noget, inden fantastiske skabninger udryddes, allerede inden vi har lært dem at kende.

Frits Andersen er professor i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet og har tidligere skrevet Sydhavsøen. Nydelsens geografi (2018) om øen, øhavet og havet.

Pressen skrev

Christopher Messelt, Norsk litteraturvitenskapelig tidsskrift
"Professoren i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet har nok en gang begått et stykke inviterende, kunnskapsrik og estetisk lekkert innpakket litteraturhistorie i vid forstand, som raust deler og doserer for sin leser, uten å fremstå belærende, tilkjempet listig eller innforstått, og det på tross av det overveldende stoffet som befinner seg i de mange fagfeltene boken kommer i berøring med og kommuniserer til."

Søren Olsen, Avisen Danmark
"(...) Dette er baggrunden for den spændende og flot illustrerede bog Underværker"

Lektørudtalelse, DBC
"(...) enestående litteratur- og kulturhistorisk studie af havets indvirkning på mennesket gennem tid. (...) Bogen spænder vidt og formidler indlevende sit stof."

Aarhus Studenterradio, Profundis
Podcast: "Underværker m. Frits Andersen"
04.03.2024

Atlas
Interview: "Den levende uendelighed"
23.02.2024 

Politiken
Artikel: "Kunsten kan skabe grobund for større naturforståelse"
14.10.2023

Natur & Miljø
Artikel: "Håndplukket"
01.03.2024

Tilføjet til kurven

Gå til kassen