Aarhus Universitetsforlag
Cover

Under Vitus Bering's Command

New Perspectives on the Russian Kamchatka Expeditions

En del af serien Beringiana (1) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

275 sider ill.
Paperback
ISBN 87 7288 932 2

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

De russiske Kamtjatka-ekspeditioner (1725-30 og 1733-43) under kommando af danskeren Vitus Bering er en af opdagelsesrejsernes verdensklassikere. En række lande har særlig interesse i disse ekspeditioner.

I første række russerne, fordi ekspeditionerne markerer en vigtig fase i den russiske kolonisering af Østsibirien, kortlægningen af Sibiriens ishavskyst, grundlæggelsen af et oversøisk russisk koloniherredømme i Amerika og Ruslands ny rolle som stillehavsmagt.

Ekspeditionerne er en del af amerikanernes arv, bl.a. fordi de førte til opdagelsen af Alaska, og for japanerne, fordi de betød opdagelsen af søvejen nordfra til Japan, begyndelsen på de japansk-russiske relationers historie og dermed til ophævelsen af Japans internationale isolation.

For tyskerne er de mindeværdige bl.a. derved, at der deltog en gruppe tyske videnskabsmænd, der blev pionerer i beskrivelsen af Sibiriens natur og historie og i udviklingen af etnografien som en særskilt videnskabelig disciplin.

Danskernes interesse er åbenlys pga. den danskfødte leder, søfareren Vitus Bering, og fordi den ene af Berings to mest betroede officerer, Martin Spangberg, ligeledes var dansker.

Der sker i øjeblikket en revitalisering af studierne i Kamtjatka-ekspeditionerne på basis af nye, omfattende publikationer af kildemateriale fra russiske arkiver.

Første bind af en serie. Tekster på engelsk og russisk.

Pressen skrev

Evgenia Anichenko Sea History

"For initiated readers and scholars of the topic, the anthology’s comprehensive bibliography and ample references to archival sources will surely prove an invaluable research tool."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen