Aarhus Universitetsforlag
Cover

De unge fædre

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

156 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 400 7

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Hvert år bliver over 3.000 unge danske mænd far. Mange af dem oplever, at fokus og de offentlige tilbud til unge forældre i høj grad er rettet mod unge mødre.

I De unge fædre stiller lektor og ph.d. i mandeforskning Kenneth Reinicke skarpt på de unge fædre. Han peger på de unges særlige oplevelser og udfordringer og giver konkrete råd til, hvordan sundhedsprofessionelle kan hjælpe og vejlede dem, så de kommer godt på vej i forældrerollen. Unge fædre er ofte sårbare, men både lægen, jordemoderen, sundhedsplejersken og sagsbehandleren kan med enkle greb hjælpe, så fædrene tør, kan og vil tage ansvaret på sig.

Nogle af de spørgsmål, bogen stiller, er: Hvordan kan vi forstå og forbedre unge fædres personlige ressourcer? Hvordan kan vi hjælpe dem med at blive bedre til at passe deres børn - både i familier, hvor mor og far bor sammen, og i opløste forhold?

Det er vigtigt at interessere sig for især unge fædre i opløste forhold. Uden-landske studier viser nemlig, at de unges parforhold ofte opløses ret tidligt, og at fædrenes kontakt til deres børn derefter tit bliver både svag og ustabil. Læg dertil, at de unge fædres ønsker og behov ofte er svære at identificere, og at de bliver "usynlige", fordi de ikke tænkes ind i støtteforanstaltninger til enlige unge mødre. Fokus har historisk set næsten udelukkende ligget på mor-barn-relationen.

De unge fædre er bygget op omkring et interviewstudie med 30 unge fædre mellem 17 og 25 år.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen