Aarhus Universitetsforlag
Cover

Det danske universitetsspeciale

Topografi, tekster og tendenser


Forudbestil

Tak for din interesse i Det danske universitetsspeciale: Topografi, tekster og tendenser. Bogen udkommer 28. december 2018. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Det danske universitetsspeciale: Topografi, tekster og tendenser er klar til bestilling 28. december 2018.


286 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 335 4

Af

Med bidrag af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Universitetsspecialet er traditionelt et højdepunkt i en akademisk uddannelse - og det afgørende bindeled mellem uddannelse og arbejdsliv. Men specialet er under pres af forandringer og reformer, og mens de faglige miljøer holder fast i specialets nødvendighed, ved vi faktisk meget lidt om, hvad de studerende lærer ved at skrive speciale.

I Det danske universitetsspeciale råder Tine Wirenfeldt Jensen bod på fraværet af forskningsbaserede perspektiver på specialet. Hun indkredser specialets rolle og kvalitet og undersøger, hvad det vil betyde, hvis den afsluttende afhandling begrænses eller helt skrottes. Gennem en analyse af litteraturen om specialet og interviews med tyve specialvejledere på tre fakulteter afdækker og problematiserer hun den danske forståelse af specialet - og åbner for nye måder at anskue og forstå afhandlingen på. For specialet er ikke kun afgørende for den enkelte studerende og for den akademiske kultur. Det er også centralt i diskussionen om universitetets betydning for samfundet.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen