Aarhus Universitetsforlag
Cover

Tro

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (34) og fagområderne og


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 810 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Tro kan flytte bjerge, siger vi. Alligevel er det i lang tid gået lidt ned ad bakke for Gud og co. De er ikke længere svaret på alle vores bønner. Og monopolet på at forklare alt mellem himmel og jord er gået fløjten. Men ifølge Peter Lodberg, klippefast teolog ved Aarhus Universitet, er tro ikke bare varm luft. Den er en grundsten i ethvert menneskes liv. Det er nok derfor, at størstedelen af jordens befolkning stadig bevarer troen. Ja, selv de vantro tror nu nok en lille smule. Hvis ikke på Gud, så på husprisernes fortsatte himmelflugt. Men det er måske ren overtro?

 

Indholdsfortegnelse

Tanker om tro

Fremtidstro

Troens forkæmpere

Tro, der virker

Troens trappe

Søren Mogensen Larsen

Søren

Cand.mag. i litteraturhistorie. Søren arbejder primært med serien Tænkepauser og lægger ellers den redaktionelle linje sammen med de enkelte redaktører. Han begyndte sin redaktørkarriere på forlaget Turbine, men et barselsvikariat åbnede døren til universitetsforlaget.

Søren Mogensen Larsen

Redaktionschef (orlov)

Telefon: +45 53 55 04 30

sml@unipress.au.dk

Pressen skrev

Lotte Kirkeby Hansen, Kristeligt Dagblad

"Tænkepauser 34 om tro er en omgang imponerende formidling og burde eliminere enhver form for ekspertlede."

"For det er ikke svært at forstå, når Peter Lodberg fortæller, selv om hans emne er og bliver komplekst. Han kommunikerer kondenseret og klart om den tro, primært den religiøse, som for mange mennesker er svær at sætte på formel, og som de fleste har en mening om, uden altid at vide hvorfor, og han gør stop de steder, hvor mange selv kommer til kort i deres forklaringsmodeller, for eksempel omkring Jesu opstandelse, som for mangen tøvende kristen bliver det afgørende lod på vægtskålen, fordi den er så umulig at forholde sig neutralt til."

"Wauw, ville man sige, hvis man var teenager og ikke pr. definition uimponeret, og denne fine tænkepause om tro burde være fast pensum for non-såvel som konfirmander - og egentlig også alle andre."

Jens Bærentzen, Weekendavisen

"Det er i denne allerbredeste forstand af ordet, teologiprofessor Peter Lodberg tager afsæt for at godtgøre, hvordan troen, uanset religiøse bekendelser, er en faktor, som ikke kan tænkes ud af den menneskelige eksistens."

"forfriskende bliver det, når han identificerer TV2 News' finansudsendelser som 'det mest religiøse program i dansk TV'"

Hamide Kara, lektørudtalelse

"Dette nye skud på stammen er en spændende fagbog om et stort almenmenneskeligt emne."

"Anskaffelse anbefales for bogen vil blive efterspurgt."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen