Aarhus Universitetsforlag
Cover

Terror

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (22) og fagområderne , , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 348 2

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Mørk hud, langt sort skæg, en kalasjnikov over skulderen - og så holder han af gemmeleg i afghanske huler. Sådan er en terrorist. Tror vi. Men han kan også være en hjemmedyrket ung norsk mand på en smuk julidag. Ingen af dem mener dog selv, de er terrorister; de er frihedskæmpere - som de danske modstandsfolk, der engang ønskede tyskerne raus. For terror er ikke bare et spørgsmål om sort eller hvid, god eller ond. Terror er ifølge Carsten Bagge Laustsen, lektor i politisk sociologi ved Aarhus Universitet, langt mere farverig, end vi går rundt og tror.

 

Indholdsfortegnelse

Terror som fænomen

Terrorens former

Kampen mod terror

Søren Mogensen Larsen

Søren

Cand.mag. i litteraturhistorie. Søren arbejder primært med serien Tænkepauser og lægger ellers den redaktionelle linje sammen med de enkelte redaktører. Han begyndte sin redaktørkarriere på forlaget Turbine, men et barselsvikariat åbnede døren til universitetsforlaget.

Søren Mogensen Larsen

Redaktionschef (orlov)

Telefon: +45 53 55 04 30

sml@unipress.au.dk

Pressen skrev

Asger Brandt, Kristeligt Dagblad

"Carsten  Bagge Laustsen leverer fine refleksioner over  terror i ny 'Tænkepause'-bog"

"Terror er blevet et følsomt emne, hvor enhver tilgang, der er andet end fordømmende, risikerer at blive beskyldt for at gå terroristernes ærinde. 

Carsten  Bagge Laustsen, lektor i politisk sociologi, har det fornødne mod til at sætte sig ud over denne ramme i bogen Terror, der er hans bidrag til Aarhus Universitetsforlags stadigt mere imponerende serie af 'Tænkepauser'.

Bogen placerer sig smukt i den særlige genre, tænkepause-formatet har haft så stor succes med at skabe. Den uhøjtidelige ramme giver mulighed for at løfte et tilsyneladende velkendt emne ud af selvfølgelighedernes trummerum og ind i et rum, hvor der bliver plads til skæve og øjenåbnende refleksioner."

"Hans glimrende bog munder ud i en vigtig formaning til os alle sammen. Den medicin imod  terror, som terrorbekæmpelsen leverer, truer med at blive en frygteligere fjende end den sygdom, den skulle bekæmpe."

Søren Brunbech, lektørudtalelse

"gør de samfundsinteresserede og elever, der skal skrive om emnet, klogere på et begreb, der flittigt anvendes, men er svært at definere."

"Læseren får nuancerede og interessante vinkler på terroren og al dens uvæsen. Som de øvrige af seriens titler er fremstillingen både velskrevet og ikke særlig vanskelig tilgængelig."

"denne bør findes i både små og store biblioteker."

Kasper Lippert-Rasmussen, Politiken

"en indsigtsfuld og velskrevet bog"

Jan Oberg, fredsforsker

Jeg anbefaler på det varmeste Carsten Bagge Laustsens  Terror, udgivet i serien Tænkepauser fra Aarhus Universitet (60 sider). Den er kyndig, klog og meget velskrevet, let at læse og - som man siger - få forstand af.

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen