Aarhus Universitetsforlag
Cover

Sårbarheder

Globalisering, militarisering og terrorisering fra Murens fald til i dag

En del af fagområderne , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

342 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 052 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Inden for blot et par årtier er Berlin blevet til én by, Sovjetunionen en mølædt museumsgenstand, Kina en ustoppelig supermagt, og Jugoslavien skrives med et eks- foran, mens klima efterfølges af -katastrofe. I samme periode er der begået folkemord i Rwanda, Congo og Sudan, foråret er kommet og måske gået igen i den arabiske verden, himlen over New York er blevet to tårne fattigere, verden en finanskrise rigere, og en sort amerikansk præsident med Hussein som mellemnavn har afsluttet endnu en krig i Irak og er i gang med samme manøvre i Afghanistan.

Verden  efter 1989 er kompliceret, globaliseret og forbundet, og åbenhed betragtes som et uundgåeligt livsvilkår for både individer og nationer. Alligevel er forhåbningerne til tiden efter Murens fald om fredelig sameksistens erstattet af forventninger om øget sårbarhed, krig og katastrofe - fjenderne skrives i flertal, og det tidligere så klare trusselsbillede er mudret til af islamistiske bombemænd og højreradikale hjemmeterrorister.

Denne nye følelse af sårbarhed og dens ideologiske forhærdelse sporer Mikkel Thorup gennem periodens sikkerhedspolitiske og militære diskussioner, krige, konflikter og terroraktioner. På den måde afdækker Sårbarheder. Globalisering, militarisering og terrorisering fra Murens fald til i dag både, hvordan vi som samfund er kommet til at se os selv som sårbare, og hvordan vi som demokratier håndterer det 21. århundredes vidt forskellige risici og samtidig forsøger at bevare det, der kæmpes for.

Pressen skrev

Asger Brandt, Kristeligt Dagblad

"fremragende"

"Hvis man vil forstå monsteret, må man være parat til at se det i øjnene, og det er netop Mikkel Thorups helt kølige analyse, der sætter ham i stand til at forstå den internationale politiske scenes aktører en hel del bedre, end de nogensinde har forstået sig selv."

 

Rune Engelbrecht Larsen, Politiken

"Sårbarheder kommer betydeligt videre og dybere end den sædvanlige sikkerhedspolitiske debat" 

"et vigtigt og bundsolidt værk"

 

Bent Birk Kristensen, lektørudtalelse

"På trods af sit akademiske udgangspunkt er bogen også tænkt for den almene læser med interesse for aktuel politisk historie og samfundsforhold."

"En grundig analyse som fra forskellige vinkler anskuer udviklingen efter Murens fald med udgangspunkt i begrebet sårbarhed og nye knapt så synlige trusler, som kendes fra Den Kolde Krig."

 

Andreas Bruvik Westberg, Dansk Sociologi

"Thorup [makter] å presentere et univers av sårbarheter til både et allment og et akademisk publikum. Boken er velskrevet og informativ, og fungerer derfor spesielt godt som en gulerot for videre debatt [...]"

Tilføjet til kurven

Gå til kassen