Aarhus Universitetsforlag
Cover

Stil nu ind ...

Danmarks Radio og musikken

En del af fagområderne , , , og


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

279 sider
Hardback
ISBN 978 87 7184 378 1

Redigeret af
, , og

Med bidrag af
, , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Danmarks Radio har sendt musik ud i æteren siden 1925. Dengang var der én radio for alle, og lyden af musik, nyheder, hørespil og sport gjorde radioen til en selvfølgelig del af hverdagen. Efterhånden åbnede Danmarks Radio for et bredere musikrepertoire, uundgåelige ørehængere og nye lyttere i en svær balancegang mellem underholdning og oplysning.

Stil nu ind … er historien om Danmarks Radio, dens mange ensembler og musikken fra de tidligste produktioner til vore dages udsendelser via DAB og internettet. 12 forfattere med rødder i musikvidenskaben lytter til alt fra underholdningsorkestre og Torsdagskoncerter til Giro 413 og Go’ Morgen P3. De tuner ind på radioens og musikkens stærke gensidige påvirkning og dykker ned i ofte højrøstede diskussioner om valg af musik og programmer, public service-forpligtelser, lytterundersøgelser og DR’s samspil med musiklivet. For mens radioen har afgørende betydning for musikkulturen som smagsdanner, gate-keeper, reklamesøjle og stemningsskaber, så har musikere og musikliv haft indflydelse på, hvad vi gennem snart 100 år har forstået som radio.

Pressen skrev

Steffen Gordon Nielsen, lektørudtalelse

"I et letforståeligt sprog uden forstyrrende fodnoter får man foruden historien om DR også fortalt om danskernes skiftende musikpræferencer. Det er en spændende og interessant beretning, som bl.a. viser, at den aktuelle debat om public service og lyttertal absolut ikke er noget nyt."

Henrik Nebelong, Publimus

"Det er et imponerende forskningsarbejde, der ligger bag bogen, og teksten er gennemgående uhyre velskrevet og rig på spændende perspektiveringer." ".. som det hidtil bedste og mest veldokumenterede bud på skildringen af en af det forløbne århundredes største og mest betydningsfulde revolutioner."

Læs hele anmeldelsen her: http://www.publimus.dk/henrik-nebelong-dmd/

Errata

Ved en beklagelig fejl er Kristine Ringsager blevet nævnt som Stine Ringsager i indholdsfortegnelsen og forfatteroversigten.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen