Aarhus Universitetsforlag
Cover

Stil nu ind ...

Danmarks Radio og musikken

En del af fagområderne , , , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

279 sider
Hardback
ISBN 978 87 7184 378 1

Redigeret af
, , , og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Danmarks Radio har sendt musik ud i æteren siden 1925. Dengang var der én radio for alle, og lyden af musik, nyheder, hørespil og sport gjorde radioen til en selvfølgelig del af hverdagen. Efterhånden åbnede Danmarks Radio for et bredere musikrepertoire, uundgåelige ørehængere og nye lyttere i en svær balancegang mellem underholdning og oplysning.

Stil nu ind … er historien om Danmarks Radio, dens mange ensembler og musikken fra de tidligste produktioner til vore dages udsendelser via DAB og internettet. 12 forfattere med rødder i musikvidenskaben lytter til alt fra underholdningsorkestre og Torsdagskoncerter til Giro 413 og Go’ Morgen P3. De tuner ind på radioens og musikkens stærke gensidige påvirkning og dykker ned i ofte højrøstede diskussioner om valg af musik og programmer, public service-forpligtelser, lytterundersøgelser og DR’s samspil med musiklivet. For mens radioen har afgørende betydning for musikkulturen som smagsdanner, gate-keeper, reklamesøjle og stemningsskaber, så har musikere og musikliv haft indflydelse på, hvad vi gennem snart 100 år har forstået som radio.

Pressen skrev

Steffen Gordon Nielsen, lektørudtalelse

"I et letforståeligt sprog uden forstyrrende fodnoter får man foruden historien om DR også fortalt om danskernes skiftende musikpræferencer. Det er en spændende og interessant beretning, som bl.a. viser, at den aktuelle debat om public service og lyttertal absolut ikke er noget nyt."

Henrik Nebelong, Publimus

"Det er et imponerende forskningsarbejde, der ligger bag bogen, og teksten er gennemgående uhyre velskrevet og rig på spændende perspektiveringer." ".. som det hidtil bedste og mest veldokumenterede bud på skildringen af en af det forløbne århundredes største og mest betydningsfulde revolutioner."

Læs hele anmeldelsen her: http://www.publimus.dk/henrik-nebelong-dmd/

Claus Levinsen, Gymnasieskolen

"Det er et imponerende forskningsarbejde, der er samlet i udgivelsen, og skrevet i et imødekommende sprog, til trods for at mange forskellige forfattere er inde over. Dokumentationsgraden er meget høj, men giver også plads til fortolkninger og refleksioner, og vi er hele vejen rundt fra kammersanger Emil Holm i 1925 til P6 på DAB-radioen i 2018.”

"Stort set alle musikalske genrer og deres radiofoniske formidling bliver behandlet (…) Fra en formidling, delvist baseret på radioværtens egne præferencer, og nogle gange også pladeindustriens(!), til en afmontering af studieværtens musikrolle lagt over på computerteknologi med autogenererede playlister, afstemt efter den pågældende kanalprofil.”

"(…) bogen kan sagtens bruges som kilde til en SRP mellem for eksempel musik og historie/ samfundsfag.”

https://gymnasieskolen.dk/stil-nu-ind-danmarks-radio-og-musikken

Katrine Lester, bogblogger.dk

"Det er vældig interessant, også for sådan en som mig, der egentlig ikke ved ret meget om musik og slet ingenting om musikkens historie på DR. Heldigvis har man valgt den formidlende tilgang, og vi slipper for en endeløs liste af fodnoter, der ikke er interessant for lægmænd. De nørdede typer kan naturligvis finde litteraturfortegnelse bagerst."

Martin Blom Hansen, Musikeren

"Det danske musikliv og DR har lige siden Statsradiofoniens start i 1925 været tæt forbundne. I en bog om DR og musikken punkterer en række forskere myter om DR og lægger fakta på bordet om musikkens afgørende rolle hos mediemastodonten. [...] Bogen, som udkom i foråret 2018, er faktisk den første af slagsen – altså en fagbog, som fortæller den specifikke historie om forholdet mellem DR og musiklivet. Vel at mærke med fokus på musikradioen, altså radiomediet og musikken."

http://www.musikeren.dk/nyheder/nyhed/artikel/musikken_har_altid_vaeret_drs_fundament/

 

 

Errata

Ved en beklagelig fejl er Kristine Ringsager blevet nævnt som Stine Ringsager i indholdsfortegnelsen og forfatteroversigten.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen