Aarhus Universitetsforlag
Cover

Sproglig Polyfoni

Tekster om Bachtin & ScaPoLine

En del af fagområderne og


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

375 sider
Hardback
ISBN 978 87 7934 026 8

Redigeret af

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Polyfoni er et begreb hentet fra musikken. Det er også et vidtfavnende tektuelt begreb. Og denne bog handler om sproglig polyfoni: Hvordan kan polyfoni begribes fra en sproglig synsvinkel?

En række svar på dét spørgsmål findes i Sproglig polyfoni. Centralt står den skandinaviske sproglige polyfoniteori, la ScaPoLine, som professor Henning Nølke har udviklet - og lektor Nina Møller Andersens arbejde med at videreudvikle og præcisere den russiske litteratur og sprogforsker Michail M. Bachtins sproglige begreber.

Bachtin indførte i 1929 den musikalske metafor om polyfoni i sit værk om Dostojevskijs romaner. Han har siden inspireret utallige tekst- og sprogforskere, ikke mindst den franske sprogforsker Oswald Ducrot hvis teorier har dannet afsæt for skabelsen af ScaPoLine.

Sproglig polyfoni henvender sig til den læser, der er interesseret i polyfoniteori, og som samtidig gerne vil have udpeget anvendelsesmuligheder og se konkrete analyseeksempler.

Pressen skrev

Peter Ulf Møller Jyllands-Posten

"Artikelsamlingen Sproglig polyfoni er en hyldest til den russiske litteraturforsker, kunstteoretiker og sprogfilosof Mikhail Bakhtin (1895-1975), hvis tanker har været inspirerende og igangsættende over en bred vifte af humaniora fra litteraturvidenskab og lingvistik til folosofi og psykologi. Det vil være rigtigere at sige, at den afspejler forskellige forsøg på en lingvistisk konkretisering af Bakhtin, herunder en forankring af hans polyfonitænkning i en beskrivelse af selve sprogstrukturen. Artikelsamlingen er resultatet af diskussioner i et såkaldt sprogligt polyfoninetværk - iværksat af Rita Therkelsen fra Roskilde Universitetscenter i 2003.

Et vigtigt formål for Therkelsens netværk har været at udbrede denn teori til ikke-franskkyndige herhjemme".

Tilføjet til kurven

Gå til kassen