Aarhus Universitetsforlag
Cover

Spørgsmål

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (28) , og fagområderne , , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 849 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Hvor mange spørgsmål stiller vi mon om dagen? Hvorfor spørger vi overhovedet? Er det altid for at blive klogere? Eller er der nogle spørgsmål, som vi ikke forventer noget svar på - og nogle, som måske slet ikke kan besvares? Hvad siger vores spørgsmål om os selv? Hvorfor spørger vi om dit og ikke dat? Definerer vores spørgsmål, hvem vi er? Hvem stillede verdens første spørgsmål? Kan nogen overhovedet svare på alle de spørgsmål? Er det et dumt spørgsmål? Eller faktisk et rigtig godt et af slagsen? Hvad siger Pia Lauritzen, Aarhus Universitets egen Spørge-Jørgen?

 

 

Indholdsfortegnelse

Spørgsmålstegn ved spørgsmål?

Det første spørgsmål

Spørgsmålets historie

Mennesket og spørgsmål

Spørgsmålets struktur

Spørgsmål og sprog

 

Søren Mogensen Larsen

Søren

Cand.mag. i litteraturhistorie. Søren arbejder primært med serien Tænkepauser og lægger ellers den redaktionelle linje sammen med de enkelte redaktører. Han begyndte sin redaktørkarriere på forlaget Turbine, men et barselsvikariat åbnede døren til universitetsforlaget.

Søren Mogensen Larsen

Redaktionschef

Telefon: +45 53 55 04 30

sml@unipress.au.dk

Pressen skrev

Rasmus Vangshardt, Kristeligt Dagblad

"Kan man på 60 sider [...] overlegent demonstrere, at man har forstået stort set alt? Pia Lauritzen kan i den nye tænkepause om spørgsmål."

"Bogen bevæger sig i en mesterlig udveksling mellem teoretisk filosofi om spørgsmålets natur og spørgsmålets faktiske historie."

"På én gang legesygt og originalt."

"der [er ikke] det mindste at sætte spørgsmålstegn ved i Pia Lauritzens behagelige selskab."

"Elegant, velovervejet, rodfæstet. Hvor meget ret har man egentlig lov at ha'?."

Frederik Stjernfelt, Weekendavisen

"pamfletten kommer diverterende omkring en håndfuld dimensioner - myter, struktur, historie - der er egnet til at vække læserens spørgelyst. Meget mere kan man næppe forlange af tres små sider."

Anders Stahlschmidt, KForum

"Bogen har ikke en særlig målgruppe, men giver alle, der beskæftiger sig professionelt med kommunikation, anledning til at skille spørgemekanikken ad, rense den, smøre den og samle den igen."

"Som journalist har jeg ikke selv et filosofisk, men et lavpraktisk forhold til det at spørge. For én som mig er det en fornøjelse at blive taget i hånden og ført gennem vestlige filosoffers tanker om spørgsmåls sammenhæng med det at være menneske."

"I Pia Lauritzens bog trænger vi ind til kernen af spørgsmålets væsen."

"Det er altså ikke en how-to-do-bog, men mere en bog, der kalder på refleksion og lyst til at undre sig. At læse bogen er som en tur på biblioteket med en kyndig guide, der slår op i væsentlige tænkeres værker og udpeger pointer."

Kirstine Hagen Thomasen, lektørudtalelse

"filosofisk godbid"

"tilgængelig og veloplagt"

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen