Aarhus Universitetsforlag
Cover

Spørgsmål

Mellem identitet og differens

En del af fagområdet


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

211 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 001 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Ofte forklarer vi forskelle mellem mennesker med be­grebet kultur. Men det forklarer ikke, hvorfor mennesker forstår sig selv som nogen, der adskiller sig fra nogen andre. Det gør derimod den model for spørgsmålets struktur, der introduceres i denne bog.

Spørgsmål - mellem identitet og differens er på mange måder en mærkværdig bog. Den er videnskabelig, men bevæger sig på kanten af traditionelle videnskabelige metoder. Den er filosofisk, men bygger sine argumenter på observationsstudier af skoleklasser, hvor kinesiske, russiske, spanske og danske børn undervises på deres modersmål. Det er en krævende bog, der forudsætter, at læseren tænker selv. Men det er også en gavmild bog, der trækker på forfatterens egne erfaringer i ud­forskningen af, hvad det vil sige at være menneske på tværs af forskellige tanke- og handlemønstre.

Pia Lauritzen er drevet af en dyb fascination af spørgs­mål. I denne bog kombinerer hun tysk fænomenologi med sociolingvistiske studier af, hvorfor og hvordan spørgsmål virker mellem mennesker.

Pressen skrev

Christian Stokbro Karlsen, Nordjyske Stiftstidende

♥♥♥♥♥♥

Hun gir' ny erkendelse

"Det er altid en fornøjelse at læse [Pia] Lauritzen, fordi hun så naturligt bevæger sig i grænselandet mellem akademia og lægfolket - det kaldes jo, og det er noget, de færreste akademikere evner - formidling. Lauritzen formår at arbejde indgående og relevant med et særdeles komplekst stof, der metodisk bearbejdes inden for rammerne af bl.a. den tyske filosof Martin Heidegger: Alene det at gøre Heideggers tanker tilgængelige i en samtidig yderst kompetent dialog er en præstation i sig selv".

Tilføjet til kurven

Gå til kassen