Aarhus Universitetsforlag
Cover

Den slovenske skole

Slagmark 62

En del af tidsskriftet Slagmark (62) og fagområdet


Udsolgt fra forlaget

Kan købes hos: slagmark@cas.au.dk

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

182 sider
Paperback
ISBN 978 87 91041 81 5

Redigeret af
, og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Med dette nummer om 'Den slovenske skole' giver Slagmark den første bredere introduktion til den slovenske tænkning for et nordisk publikum. Den slovenske skoles frække dreng og mest prominente filosof, Slavoj Zizek, vil måske være kendt for de fleste, men nummeret behandler også den alvidende klasselærer, Mladen Dolar, og skolens nye superelev, Alenka Zupancic.

De syv temaartikler belyser fra forskellige vinkler nogle af de fælles karaktertræk, der retfærdiggør samlebetegnelsen 'den slovenske skole': Genopdagelsen af psykoanalysens sprog som et kultur- og samfundskritisk værktøj, opretholdelsen af en original dialog med nogle af filosofihistoriens største skikkelser som Immanuel Kant og G.W.F. Hegel, fascinationen for tilsyneladende perifere fænomener, fra toiletter til opera, og en umiskendelig idelogikritisk ambition.

På denne måde indgår artiklerne i en dialog med den slovenske skoles medlemmer, forklarer deres tænkning, uddyber deres pointer og tænker videre i deres spor.

Temaet indeholder desuden et interview med Slavoj Zizek, hvor han taler om baggrunden for sin tænkning, om snyderi i det gamle, kommunistiske Jugoslavien, og om hvordan den slovenske skole i virkeligheden slet ikke er skole.

Derudover er der som altid et intermezzo, denne gang et interview om transhumanisme med den amerikanske teoretiker Francis Fukuyama, og en fyldig anmeldersektion.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen