Aarhus Universitetsforlag
Cover

Det skjulte Århus

En del af serien Fra bjerget til byen (3) og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

144 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7934 296 5

Redigeret af
, og

Med bidrag af
, , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

En pub i Århus gemmer på et karmeliterkloster, og den århusianske industris vugge er i dag overgroet. Hvad er historien bag Finnebyen, og hvorfor bør man besøge kirkegården ved Jydske Asyl, når solen står lavt? Arkæologer og antropologer fra Humaniora ved Aarhus Universitet går i ni artikler både under og over jorden for at afsløre det skjulte Århus. De finder den fælles arv bag byens skultpurer og statuer, åbner døren til børnehjem, der ikke kan ses udefra, afslører Den Gamle Bys magi og fortæller om, hvordan det gik med den indiske antropolog, der blev landskendt for at studere danskere i Hvilsager, og Mårsletpræstens svære lommesmerter, når han drog til Aarhuus-bye.

For tredje gang skriver forskere fra Det Humanistiske Fakultet en bog med korte og let læste artikler om det midtjyske. Tidligere er udkommet Kulturliv i Århus

(2005) og Århus i Verden 2006).

Pressen skrev

Carsten Bach-Nielsen Kristeligt Dagblad

"En række forskere fra Aarhus Universitet formidler forbilledligt om nogle af de sider af Århus, som man ikke tænker på som borger.

Bogen om det skjulte Århus er et mønstereksempel på, hvordan forskere fra en lang række af fakultetets afdelinger besidder en viden - og at de er i stand til at formidle den i doser og med en problembevidsthed der imponerer.

En sjov, letlæst, velskrevet bog. Man må håbe, at det bliver den, mange århusianere tager med i haven eller ned til vandet i sommerferien. Så kan man nemlig bedre gå i byen bagefter."

Kenn Tarbensen Århus Stifts Årbøger 2008

"Ideen med Det skjulte Århus er også at være en øjenåbner. Forordet har undertitlen 'Nyt syn på Århus. Læs bogen - og oplev Århus på en ny måde bagefter'. Der er flere gode historier i denne anbefalelsesværdige bog fra Aarhus Universitetsforlag."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen