Aarhus Universitetsforlag
Cover

Skabende kunstterapi

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

219 sider ill., 2. oplag
Paperback
ISBN 978 87 7934 610 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

At skabe kunst kan være terapeutisk, ikke kun for mennesker med almindelige livsproblemer; også ved alvorlige psykiatriske lidelser som skizofreni kan kunst være en potent medicin. I en ny bog beskriver kunstterapeut og psykiater Hanne Stubbe Teglbjærg, hvordan kunsten kan mindske psykiske lidelser ved at styrke menneskers erfaring af, hvem de er, og give nye perspektiver på tilværelsen.

I bogen fremlægges en rigdom af erfaringer fra kunstterapeutiske forløb, som sideløbende med afsæt i æstetik og fænomenologi, og i forlængelse heraf argumenteres for en skabende kunstterapi, som adskiller sig både teoretisk og klinisk fra den mere udbredte analytiske form for kunstterapi.

Den systematiske gennemgang af kunstterapierne og de velfunderede analyser af, hvad der er på spil i de skabende processer, gør bogen til et must for alle, der anvender kunst i terapeutiske forandringsprocesser. Bogen fokuserer især på billedkunst, men der trækkes paralleller til andre skabende kunstterapier med afsæt i musik, dans, teater og poesi. Bogen henvender sig derfor også til mennesker, der er optaget af æstetiske erfaringer i andre sammenhænge end de terapeutiske. Blandt andet åbnes for en forståelse af, hvordan kunst kan hjælpe os alle til at forstå os selv og den verden, vi er sat i.

Indholdsfortegnelse

Indledning

Grundlaget

Hvordan virker kunstterapi?

Kunsten i skabende kunstterapi

Det kunstneriske landskab

Kunstterapiernes anvendelsesområder

Tilgrænsende lærings- og udviklingsprocesser

Forskning og uddannelse

Efterskrift

Noter

Litteratur

Pressen skrev

Psykologi.

"Hanne Stubbe Teglbærg har netop skrevet denne grundige og spændende indføring i  kunstterapiens principper." 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen