Aarhus Universitetsforlag
Cover

Romantik

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (24) og fagområderne , , , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 501 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Det er et sjovt ord, romantik. For nogle er det noget med Otto Brandenburg, et par veldresserede køtere, én kødbolle og to lys på et bord. For andre en kunstnerisk periode i 1800-tallet domineret af forlæste tyske filosoffer. To vidt forskellige betydninger. Og så alligevel ikke. Romantik er nemlig ifølge Aarhus Universitets egen romantiker, Katrine Frøkjær Baunvig, altid et spørgsmål om dedikation. Til hinanden, til kunsten, til Sagen. Og ikke mindst til os selv - for i dag er vi alle uforbederlige romantikere. Ligesom den der bonderøv på DR1.

 

Indholdsfortegnelse

Åh! Og så videre

Få bliver til mange

Ungdomsarbejdsløse filosoffer

Det folkelige gennembrud

Ismernes sejrsgang

Mad-, med- og modkultur

Søren Mogensen Larsen

Søren

Cand.mag. i litteraturhistorie. Søren arbejder primært med serien Tænkepauser og lægger ellers den redaktionelle linje sammen med de enkelte redaktører. Han begyndte sin redaktørkarriere på forlaget Turbine, men et barselsvikariat åbnede døren til universitetsforlaget.

Søren Mogensen Larsen

Redaktionschef (orlov)

Telefon: +45 53 55 04 30

sml@unipress.au.dk

Pressen skrev

Heidi Laura, Weekendavisen

"På 60 små sider lægger den nyeste bog i serien 'Tænkepauser' meget effektivt begrebet 'Romantik' under den store lup og viser, hvor sprængfarligt og vidtrækkende det begreb er. Hurtigt er den lyserøde tyl og de røde roser demonteret, og i stedet kommer man på en kyndig kulturhistorisk rejse gennem den vestlige civilisation, som lige siden Middeladeren har dyrket det følelsesfulde."

"Kulturforskeren Katrine Frøkjær Baunvig fra Aarhus Universitet har et rigtig godt blik for de vilde sider af det romantiske, og man opdager med fornøjelse den iboende subversive kraft: tænk bohemer, revolutionære, hippier og økoflippere."

Jeppe Krogsgaard Christensen, Berlingske

"endnu en kærkommen udgivelse i Aarhus Universitets 'Tænkepauser'-serie"

"Som sine 27 forgængere er den en fornøjelse at læse, på én gang fokuseret og med stort udsyn, og dens blanding af akademisk præcision og klargørende eksempler er vidunderlig."

"der er i dén grad stof til eftertanke og et væld af overraskende forbindelseslinjer og forklaringsmodeller at finde i Romantik, der også er endnu en kærkommen lejlighed til at rose Aarhus Universitets 'Tænkepauser'-serie."

"Det er et folkeoplysningsprojekt, simpelthen, og båret af en insisterende tro på, at forskning kan forstås af alle."

Carsten Güllich-Nørby, lektørudtalelse

"For alle der tænker over, hvad romantik mon er for en størrelse."

"Forfriskende bog om romantik, der tankevridende kommer ud i hjørnerne af begrebet. Et begreb, der rummer mere og andet end de fleste umiddelbart forestiller sig. Katrine Frøkjær Baunvig forstår i en relativt kortfattet, hjulpet af et velsmurt tastatur, at gøre begrebet romantik interessant og spændende".

"Forfriskende lille romantisk indslag på akademisk niveau"

 

Kristeligt Dagblad
Artikel: "Frierfødderne sidder godt fast på mændene - og det bliver de ved med" af Jannie Iwankow Søgaard
22.02.2020

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen