Aarhus Universitetsforlag
Cover

Retten til basisindkomst

En demokratisk frigørelse

En del af serien NSU-press , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

431 sider
Paperback
ISBN 978 87 8756 404 5

Redigeret af
, og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I forhold til staten giver basisindkomsten frihed ved at fjerne arbejdstvangen og klientgørelsen. I forhold til familien sikrer den økonomisk uafhængighed af ægtefæller og forældre, mens den i det civile liv skaber nye frihedsmuligheder til at deltage i det politiske liv. Basisindkomsten vil dermed skabe en ny demokratisk frigørelse.

Det er nogle af hovedkonklusionerne i Retten til basisindkomst - en demokratisk frigørelse.

Men er det ikke bare teoretisk abstrakt snak? Kan almindelige mennesker i det hele taget administrere en sådan frihed? Vil en basisindkomst ikke passivisere mennesker? Bogen indledes med tre livshistorier, der tilbageviser disse og andre populære myter om basisindkomst. Desuden rummer bogen økonomiske, politologiske og filosofiske analyser af fænomenet basisindkomst, baseret på de nyeste forskningsresultater.

Bogen afspejler en mangfoldighed af tilgange til emnet og introducerer til en række fremtrædende internationale basisindkomstteoretikere. En væsentlig ambition med anatologien er således at udfylde et hul i undervisningen i politisk filosofi og politisk idéhistorie på forskellige trin i det skandinaviske uddannelsessystem ved at fremlægge en mangefacetteret præsentation af idéen om basisindkomst.

Pressen skrev

Magisterbladet

"I forhold til staten giver basisindkomsten frihed ved at fjerne arbejdstvangen og klientgørelsen. I forhold til familien sikrer den økonomisk uafhængighed af ægtefæller og forældre, mens den i det civile liv skaber nye frihedsmuligheder til at deltage i det politiske liv. Basisindkomsten vil dermed skabe en ny demokratisk frigørelse. Det er nogle af hovedkonklusionerne i Retten til basisindkomst - en demokratisk frigørelse."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen