Retten til basisindkomst
En demokratisk frigørelse
Redigeret af
Erik Christensen,
Karsten Lieberkind og
Christian Ydesen
Med bidrag af
Per Almgren,
Simon Birnbaum,
Kicki Bobacka,
Ellen Brun,
Marc D. Davidson,
Lasse Ekstrand,
Lennart Fernström,
Mats Höglund,
Jørn Loftager,
Niels Lundsager,
Søren Flinch Midtgaard,
Gunilla Paulsen,
Sven G. Sjöberg,
Gunna Starck,
Per Sørensen,
Erik Olin Wright og
Christian Ydesen
Mere om bogen
Om bogen
I forhold til staten giver basisindkomsten frihed ved at fjerne arbejdstvangen og klientgørelsen. I forhold til familien sikrer den økonomisk uafhængighed af ægtefæller og forældre, mens den i det civile liv skaber nye frihedsmuligheder til at deltage i det politiske liv. Basisindkomsten vil dermed skabe en ny demokratisk frigørelse.
Det er nogle af hovedkonklusionerne i Retten til basisindkomst - en demokratisk frigørelse.
Men er det ikke bare teoretisk abstrakt snak? Kan almindelige mennesker i det hele taget administrere en sådan frihed? Vil en basisindkomst ikke passivisere mennesker? Bogen indledes med tre livshistorier, der tilbageviser disse og andre populære myter om basisindkomst. Desuden rummer bogen økonomiske, politologiske og filosofiske analyser af fænomenet basisindkomst, baseret på de nyeste forskningsresultater.
Bogen afspejler en mangfoldighed af tilgange til emnet og introducerer til en række fremtrædende internationale basisindkomstteoretikere. En væsentlig ambition med anatologien er således at udfylde et hul i undervisningen i politisk filosofi og politisk idéhistorie på forskellige trin i det skandinaviske uddannelsessystem ved at fremlægge en mangefacetteret præsentation af idéen om basisindkomst.
Pressen skrev
Magisterbladet
"I forhold til staten giver basisindkomsten frihed ved at fjerne arbejdstvangen og klientgørelsen. I forhold til familien sikrer den økonomisk uafhængighed af ægtefæller og forældre, mens den i det civile liv skaber nye frihedsmuligheder til at deltage i det politiske liv. Basisindkomsten vil dermed skabe en ny demokratisk frigørelse. Det er nogle af hovedkonklusionerne i Retten til basisindkomst - en demokratisk frigørelse."
Forlaget skriver:
28 oktober 2024
Bogtorsdag d. 14. november
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
5 september 2024
Historien lever i Den Gamle By 5. og 6. oktober
HISTORIEN LEVER 2024 Mød Aarhus Universitetsforlag på den historiske bogfestival HISTOREN LEVER i Den Gamle By den 5. og 6.…