Aarhus Universitetsforlag
Cover

Psykiatriens grundlag

historie, filosofi og videnskab

En del af fagområderne , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

554 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 804 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Nedsat livskvalitet, stigmatisering, langtidssygemelding og et liv på kanten af samfundet er et vilkår for mange psykisk syge. Og selvom psykiatrien siden 2. Verdenskrig er kommet langt med nye lægemidler og bedre behandlinger, er der stadig behov for radikale forbedringer.

I Psykiatriens grundlag - historie, filosofi og videnskab giver professor i psykiatri Raben Rosenberg en filosofisk og historisk analyse af faget for at forstå - og udfordre - den moderne psykiatri. Han trækker en linje fra oldtidens beskrivelser af vrangforestillinger, angst og hypokondri over middelalderens indespærring i dårekister til psykiatriens fødsel som lægevidenskab i 1800-tallet og nutidens nybrud i hjerneforskningen. Undervejs analyserer han det psykiatriske sygdomsbegreb, psykopatologi og diagnostik, tager fat i mulige årsager til psykisk sygdom og diskuterer etiske og tværvidenskabelige problemer. Alt sammen i håbet om bedre behandlingsmetoder, mere lydhørhed og større åbenhed omkring psykiatrien og de psykisk syge.

Pressen skrev

Ida Hageman, Politiken

Fem af seks hjerter

"en kraftpræstation"

"ikke kun for mennesker, der har en særlig interesse i det forrykte. Psyken er vedkommende og eksistenstilhørende."

"en sværvægter i den ikke alt for sværttilgængelige litteratur om de psykiske symptomer, personerne, sygdommene, diagnoserne, behandlingen, teorierne og forståelsen af psykiatrien gennem tiderne." 

 

Rasmus Nejst Jensen, Ugeskrift for Læger

"...teksten gøres levende og nærværende af talrige citater og vignetter"

"Rosenberg gennemgår med et imponerende overblik det teoretiske grundlag, som psykiatrien hviler på..."

"en milepæl i dansk psykiatriformidling, og ud over at være interessant og underholdende klæder den læseren på til at navigere med større overblik i de mange problemstillinger, som desværre er en realitet i dagens psykiatri." 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen