Aarhus Universitetsforlag
Cover

Psyken

Mellem synapser og samfund

En del af serien Univers , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

211 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 387 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I Danmark er der i disse år en meget stor interesse for vores psykiske liv. Psykologisk viden, herunder teknikker som terapi, coaching og selvudvikling, anvendes næsten overalt i samfundet, hvor man har med mennesker at gøre. Men hvad er egentlig psyken? Og hvilken rolle spiller hjernen, kroppen, det sociale og fysiske genstande for vores psykiske liv? Det giver denne bog et svar på.

Bogen formidler den nyeste viden om psyken og udvikler et teoretisk perspektiv, der integrerer en række forskellige vinkler på det psykiske - både humanistiske og naturvidenskabelige. Samtidig leverer bogen argumenter for, at ingen vinkler kan stå alene, ej heller den hjerneforskning, som i disse år ellers er dominerende.

Bogen viser, at den menneskelige psyke er et produkt af både biologien og hjernens synapser samt af kultur og samfund. Forfatteren udvikler et samlet perspektiv på psyken, der bestemmes som et sæt af evner og dispositioner, som kun kan udfolde sig på baggrund af en række betingelser, som udgøres af hjernen, kroppen, samfundet og tingsverdenen.

Henrik Jensen

Henrik

Cand.mag. i litteraturhistorie. Henrik redigerer primært bøger inden for litteratur og miljøvidenskab og står bl.a. bag serierne Verdenslitteratur og Miljøbiblioteket. Henrik startede på forlaget som ung praktikant i 2007 og har været rundt i mange hjørner på forlaget.

Henrik Jensen

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

hj@unipress.au.dk

Pressen skrev

Loránd-Levente Pálfi, Replique

"Originalt værk om psyken"

"Brinkmanns bog er efter min mening ikke alene den ene af de to bedste i Univers-serien (den anden er Favrholdts Erkendelse), men også en af de bedste bøger i Danmark det seneste årti."

"I bogen fremføres en original teori, som på forførerisk og overbevisende måde sandsynliggør, at psyken ikke er noget, der befinder sig inde i hovedet på mennesker, og som (primært kun) kan undersøges neurologisk ved hjælp af hjernescannere og lignende, men noget meget mere komplekst. Kort fortalt hævder Brinkmann, at psyken er det, som man i Vesten traditionelt antager (altså noget åndeligt noget inde i hovedet), samtidig med - og det er her, det for alvor bliver interessant - at psyken også er hjerne, krop, kultur og samfund med samt de omgivende håndgribelige ting. Alt dette på samme tid. Ovenpå, inden i, under og ved siden af hinanden, flettet ind i hinanden. Dét er psyken! Således Brinkmann. Hvorledes han får dette i sandhed fantastiske regnestykke til at gå op, må læseren selv forvisse sig om. Det tager ikke lang tid at læse bogen, som kun fylder 170 sider. Jeg kan anbefale det. Det er en af de bedste bøger, jeg har læst i mit liv."

Bo Møhl Politiken

"En lærd og velskrevet bog om et stort og komplekst emne, der gør op med vaneforestillinger om den menneskelige psyke. Brinkmann skriver overbevisende og vidende om psykens forskellige niveauer. Hans intention er at bygge bro mellem forskellige videnskabelige tilgange til den menneskelige psyke. Det er til fulde lykkedes."

Paul Hegedahl dknyt

"Forfatterens formål er at bygge bro mellem forskellige videnskabelige tilgange til den menneskelige psyke. Det er til fulde lykkedes."

Erik Nicolaisen Høy lektørudtalelse

"Der findes en række introduktioner til psykologi, men denne har nogle originale indfaldsvinkler. Desuden inddrager Brinkmann mange nyere teoretikere."

Christian Graugaard Politiken

"Danmarks yngste professor i psykologi skriver veloplagt og med stor filosofisk tyngde om et komplekst emne: Hvor sidder psyken? Han går bl.a. imod den populistiske forestilling, at psyken sidder i hjernen eller ligefrem er hjernen. Allerede i titlen på den velskrevne bog ligger hans svar på spørgsmålet om psykens placering."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen