Postkolonialisme
En del af serien Moderne litteraturteori , og fagområdet Litteratur
Redigeret af
Hans Hauge
Med bidrag af
Bill Ashcroft,
Homi K. Bhabha,
Gareth Griffith,
Abdul JanMuhamed,
David Lloyd,
Chandra Mohanty,
Benita Parry,
Gayatri Chakravorty Spivak,
Helen Tiffin og
Robert Young
Mere om bogen
Om bogen
Det muslimske tørklæde, Charlotte Brontës roman Jane Eyre (1847) og minoritetsdiskurser - alle tre dele studeres i postkolonialismens vidtfavnende felt.
Postkolonialisme har længe været en dominerende litteraturteoretisk retning i de engelsktalende lande, men teorien har nu bredt sig til resten af verden og overskredet grænserne til historie, kulturstudier, kunsthistorie og antropologi.
Med denne antologi præsenteres læseren for en række af postkolonialismens væsentligste teroretiske tekster, hvoraf nogle nu for første gang findes på dansk.
Pressen skrev
Mads Rosendahl Thomsen Kristeligt Dagblad
"Bindet er glimrende redigeret og introduceret af Hans Hauge, som får postkolonialismens oprindelse og udvikling præcist indrammet i sin oplysende og til tider polemisk velgørende introduktion.
Postkolonialisme er et solidt og nødvendigt udvalg i en serie af bøger, som både introducerer og samler op på litteraturteori, der ikke blot handler om litteratur, men, og det er ikke mindst som postkolonialismen, om hvordan vi skaber identitet og tænker kultur og samfund."
Lars Ole Sauerberg Jyllands-Posten
"Der er helt sikkert behov for bøger af denne type på dansk. Dens indhold lader sig naturligvis bedømme, men det tilkommer vel den videnskabelige diskussion at gøre det. Så det må blive for forlagsinitiativ, oversættelsens kvalitet og Hauges indledning. Den sidste er vidende, velskrevet og myndig."
Per Krogh Hansen Berlingske Tidende
"Postkolonialisme samler på fabelagtig vis en række af områdets centrale tekster, og antologien er et 'must' for enhver litteraturstuderende og kan forhåbentlig samtidig fyre op under dansk postkolonialismeforskning."
Lone Maribo Kontur
"Det er dog samtidig en bog, som tilbyder læseren indsigt i det arbejde, der udføres af tidens allerfremmeste minoritetsforskere. Mest af alt er bogen et nedbrydningsarbejde, og tilbage står muligheden for at anskue begreber, som kultur, køn, race og klasse fra en ny vinkel."
Forlaget skriver:
2 december 2024
Bogtorsdag d. 12. december
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
28 oktober 2024
Bogtorsdag d. 14. november
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…