Aarhus Universitetsforlag
Cover

Portræt af et lokalsamfund

Fra amagerdragt til røvgevir

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

190 sider rigt ill.
Paperback
ISBN 978 87 7184 452 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Engang var Amager kendt for romantiske bondestuer, ejendommelige egnsdragter og spirende kålmarker. Amager havde sin særlige identitet på samme måde som Danmarks øvrige landsdele. Lokalsamfund var uforanderlige, og lokale traditioner formede mennesket. Sådan er det ikke mere. Amager er blevet moderne. Men først for nylig, og den overgang har kunstneren Peter Carlsen skildret i genremaleriet Amager 2019.

Søren Mentz, museumsleder på Museum Amager, følger maleriets tilblivelse og et lokalsamfunds overgang fra traditionsbundet til moderne. Den udvikling har fundet sted overalt i Danmark, men på Amager kan vi få et detaljeret indblik i processen. Med Amager som eksempel stiller forfatteren skarpt på temaer som lokal identitet, tradition og sammenhængskraft.

Pressen skrev

 

Louise Karlskov Skyggebjerg, Historie-online

”(…) en interessant blanding af kunsthistorie, lokalhistorie og samfundsanalyse. Sammenhængen mellem de meget forskellige elementer fungerer generelt godt, og teksten flyder let, selvom vi kommer langt omkring både tidsmæssigt og emnemæssigt. (…) Grafisk er bogen også vellykket med flotte illustrationer og et layout, der gør den behagelig og let at læse.”

Henrik Askø Stark, Dragør Nyt 

"Det er en særdeles velkomponeret bog, som giver en begavet indsigt i et samfund, der på overfladen måske kan forekomme relativt enkelt og overskueligt, men som underliggende rummer utallige dybder og nuancer." 

 

Amager Bladet
Artikel: "Et lokalsamfund identitet: Fra amagerdragt til røvgevir"
27.05.2020

Dragør Nyt
Artikel: "Fortællingen om Amager"
27.05.2020

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen